Nieuws

Sony Ericsson benoemt David Mignot

David Mignot is de nieuwe topman van Sony Ericsson Frankrijk, België en Luxemburg. Mignot kiest voor een groeistrategie in een markt die volop evolueert.

Als nieuwe directeur heeft David Mignot (38) een duidelijk doel. Sony Ericsson is vandaag de nummer drie voor Android-smartphones. Eind dit jaar wil Mignot in België in die markt een aandeel van dertig procent behalen. Dat is ambitieus, want het marktaandeel bedraagt vandaag achttien procent.

Scharnierjaar
“2011 wordt een scharnierjaar voor het bedrijf”, zegt hij. “Met het Xperia-assortiment groeien we opnieuw. Die achttien procent marktaandeel in de Android-markt hebben we op negen maanden tijd bereikt.” Dat sterkt Mignot in zijn geloof dat een grote groei op korte termijn mogelijk is.

David Mignot begon in 1998 bij Sony Frankrijk, en maakte daar in 2001 de joint venture mee tussen Sony en Ericsson. Hij groeide door marketingdirecteur, eerst voor Frankrijk, later wereldwijd. Vorig jaar keerde hij naar Frankrijk terug. Sinds april is hij er actief als algemeen directeur, waarbij hij ook verantwoordelijk is voor België en Luxemburg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business