Nieuws

Is het einde van LulzSec in zicht?

Het rommelt in het hackerswereldje. LulzSec heeft details over twee afvallige sympathisanten gepubliceerd en een andere hackersgroep dreigt LulzSec te ontmaskeren.

In een post op Pastebin, geadresseerd aan de FBI, onthult LulzSec de namen, schuilnamen en thuisadressen en IP-adressen van twee Amerikanen die ze ervan beschuldigen enkele IRC-chatlogs online te hebben gezet. Een van de mannen zou onder meer betrokken zijn bij aanvallen op de website van het spel Deus Ex, de andere man is zijn kompaan.

Wraak voor arrestatie
De publicatie van de chatlogs heeft mogelijk bijgedragen aan de arrestatie van een Britse tiener eerder deze week. De 19-jarige knaap, volgens de Britse media heet hij Ryan Cleary, was volgens LulzSec niet direct betrokken bij de groep. Een van onze vele chatrooms werd op zijn IRC-server gehost, maar daarom is hij nog geen lid, tweeten ze.

Een hackersgroep met de naam Teampoison heeft inmiddels de oorlog verklaard aan LulzSec. De blog van een vermeend Nederlands lid met de schuilnaam Joepie91 werd vervangen door een oorlogsverklaring. In een reactie aan Tweakers ontkent de Nederlander dat hij een actief lid is van LulzSec, maar hij zou wel enkele vaste leden kennen.

Aanvallen op sites van LuzSec
Joepie91 gaf ook aan de eigenaar te zijn van de website anonnews.org. Teampoison voert momenteel een DDoS-aanval uit op die site. Ook werd het gelijknamige IRC-kanaal tijdelijk offline gehaald. Teampoison dreigt via Twitter binnenkort alle leden van LulzSec te ontmaskeren. Het hackerscollectief ziet LulzSec als een bende idioten en pikt het niet dat ze zich vergelijken met echte ondergrondse hackersbewegingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business