Nimble Contact bèta

Het wel en wee van collega’s en kennissen op het internet bijhouden in één venster? Met zoveel sociale netwerken lijkt het haast onmogelijk. Nimble Contact knoopt echter je e-mailcontacten en sociale netwerken slim aan elkaar, zodat je weer weet wie wat waar en wanneer heeft gezegd.

De oprichter van Nimble was ooit medeverantwoordelijk voor CRM-software GoldMine. De nadruk op relatiebeheer valt dan ook goed te voelen in deze bètadienst. Net als bij andere onlinecontactbeheerders begin je echter met het koppelen van je sociale netwerken. Nimble ondersteunt voorlopig alleen Gmail, Google Calendar, LinkedIn, Twitter en Facebook. Het belooft in de toekomst ook ondersteuning voor Office 365, zodra dit onlinekantoorpakket volwassen is.

Beperkingen
In de gratis versie is het slechts mogelijk om één netwerkprofiel per type toe te voegen, al kun je wel meerdere Gmail-adressen toevoegen. Nimble Contact vraagt niet om wachtwoorden: je verleent elke dienst toestemming om gegevens binnen te halen.

Een belangrijk verschil met HootSuite is het contactbeheer. Naast gekoppelde Gmail-adresboeken kun je onder meer Outlook CSV-bestanden en vCards importeren. We testten een lijvig Outlook 2010-exemplaar en zagen dat de dienst netjes aparte lijsten maakt voor bedrijven en personen.

Gebundelde informatie
Dit adresboek is de spin in het web van Nimble. Hier vind je niet alleen contactinformatie, maar kun je ook alle directe communicatie terugvinden die je met deze persoon hebt gevoerd. Erg handig vinden we de mogelijkheid om duplicaten te verwijderen en tags toe te voegen. Nimble zoekt automatisch of een contact op een van de herkende netwerken actief is, zodat je die informatie direct kunt toevoegen.

Ten slotte kun je taken en evenementen aan contacten vastplakken, die vervolgens in je Google Calendar opduiken. Wie dit adresboek intensief gebruikt, zal al snel aan een betaalaccount moeten denken, met meer opslagruimte en de mogelijkheid meer accounts toe te voegen. Het archiveren van al die correspondentie vraagt nu eenmaal virtuele schijfruimte.

Nimble heeft het hoofdscherm van Nimble Contact ingericht als een gedisciplineerd commandocentrum. Vier afzonderlijke tabbladen zijn ingericht voor het eerder genoemde adresboek, berichten (mail), activiteiten (kalender) en sociale netwerken (netwerksites).

In je inbox vind je naast Gmail-berichten onder meer retweets en Facebookberichten. In laatstgenoemde tabblad kun je de activiteit op elk netwerk in een aparte kolom bekijken of in een doorlopende berichtstroom. Nimble doet meer dan alleen weergeven.

Het aanklikken van een LinkedIn-, Twitter- of Facebook-contact geeft je meteen informatie over diens contacten, die je dan prompt naar je adresboek kunt importeren. Ook de rest van de interface bevat dit soort handige binnenweggetjes.

Wel traag
Dat betekent niet dat alles koek en ei is bij Nimble Contact. De interface is een stuk trager dan bij concurrenten en het updaten van bliksemsnelle diensten als Twitter gaat te langzaam. Daarnaast ontbreken veel zaken die de aangesloten diensten juist zo populair maken. Zo laat de kalender geen herinneringen toe, heeft de mailbox geen labels of filters en zijn de krachtige zoekfuncties van LinkedIn niet verkrijgbaar.

Nimble Contact is zeker nog niet perfect, maar er is een hoop nieuwe functionaliteit op komst, zoals mobiele applicaties en integratie met andere software en onlinediensten. We geven de contactbeheerder alvast twee duimen omhoog en wachten geduldig tot het bètalabel is afgeweekt.

Nimble Contact bèta
Prijs: gratis (Standard Edition) (juli 2011)

PRO: centraal depot voor alle netwerkcommunicatie; overzichtelijk ontworpen; sterk adresboek.
CONTRA: lage verversingsnelheid; trage interface; mobiele apps ontbreken; maximaal een account per type.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business