Nieuws

Bedrijven houden beveiliging moeilijk op peil

Europees onderzoek van beveiligingsspecialist Fortinet toont aan dat cloud computing, mobiliteit en virtualisatie de IT-managers onder druk zetten om hun beveiligingsstrategie aan te passen. Tegelijk laten bedrijven de beveiliging van persoonlijke mobiele toestellen aan de gebruiker over.

Uit het onderzoek van Fortinet blijkt dat de belangrijkste redenen om strategische wijzigingen in de beveiliging aan te brengen niet veranderen. Enerzijds is er de wil de om mogelijke bedreigingen en aanvallen de baas te blijven, anderzijds is er de noodzaak om aan normen en wetgeving te voldoen. Tegelijk zetten IT-trends zoals cloud computing (19%), mobiliteit (16%) en virtualisatie (13%) de IT-managers onder druk om hun beveiligingsstrategie aan te passen.

Onvoldoende
Een zesde van de ondervraagde bedrijven (16%) beschikt niet over een beveiligingsstrategie of heeft de strategie voor de IT-beveiliging al meer dan drie jaar niet meer herbekeken. Slechts 60% van de bevraagde bedrijven heeft het voorbije jaar een volledige evaluatie van de beveiligingsstrategie doorgevoerd. Gezien de snelle evolutie van de IT-sector – we denken aan de cloud en aan mobiele toepassingen – zorgt een termijn van een jaar of meer voor grote beveiligingsrisico’s.

88% van de respondenten geeft aan dat er specifieke aandacht uitgaat naar de beveiliging van mobiele toestellen. 66% van de bedrijven laat daarbij alleen het gebruik van mobiele toestellen
van het bedrijf toe, omdat het zo mogelijk is de navolging van het beveiligingsbeleid af te dwingen. 21% van de bedrijven legt de verantwoordelijkheid voor de beveiliging van persoonlijke mobiele eindpunten echter bij de eigenaar van het toestel in kwestie. De studie toont nogmaals aan dat er rond de nieuwe beveiligingsbehoeften heel wat potentieel bestaat voor de gespecialiseerde reseller.

beveiligingbusinessfortinetitreseller

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen