Nieuws

Bedrijf Murdoch liet mails verwijderen

News International, het dochterbedrijf van het media-imperium van Rupert Murdoch, heeft een technologiebedrijf meerdere keren gevraagd om mails te laten verdwijnen.

News International ligt momenteel in Groot-Brittannië onder vuur omdat journalisten van de krant News Of The World telefoons van bekende Britten hebben gehackt. Nu blijkt dat ze op negen verschillende gelegenheden tussen april 2010 en juli 2011 mails hebben laten verdwijnen.

Het is de Indiase IT-dienstverlener HCL zelf die de verwijdering van e-mails openbaar heeft gemaakt. Het bedrijf heeft dat gedaan in een brief aan het Britse Home Affairs Committee, een parlementaire commissie. HCL beheert het e-mailsysteem van de mediagroep, maar had niet als taak om de e-mails te bewaren.

Meer dan 200.000
Op verzoek van News International zijn er meer dan 200.000 mails verwijderd. Het grootste deel daarvan zijn meldingen van niet afgeleverde e-mails. Er zijn ook 21.000 mails verwijderd die vastzaten in één postvak uit.

Daarnaast zijn er meerdere publieke mappen verwijderd met oudere e-mails, of mappen die "onderhoudswerk vereisten" volgens HCL. Zulke verzoeken waren volgens de IT-dienstverlener niet uitzonderlijk.

HCL benadrukt dat het nu de taak is van de politie, News International en de parlementaire commissie om uit te maken of er bijbedoelingen waren bij de verwijdering van de e-mails.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business