Nieuws

Mouse Wrangler 1.0.2.23

De functie Muisgebaren (mouse gestures) kennen we al langer: de browser Opera bijvoorbeeld heeft deze ingebouwd. Het idee is eenvoudig: in plaats van bepaalde acties op te roepen via het toetsenbord of vanuit een menu doe je dat door bepaalde bewegingen met de muis te maken.

Mouse Wrangler is een tooltje dat het in principe mogelijk maakt in bijna elk programma onder Windows met muisgebaren te werken. De toepassing is bovendien draagbaar: je kunt deze dus op een USB-stick plaatsen en van daaruit opstarten.

Extra pictogram in taakbalk
Zodra je de tool opstart, merk je in het systeemvak van de Windows-taakbalk een extra icoontje op. Van hieruit kan je enkele opties aanpassen, hoewel er best te leven valt met de standaardinstellingen. Ben je van plan ook met diagonale muisbewegingen te werken, dan moet je hier in de rubriek Diagonals wel de optie Enable Diagonal Movements activeren. In dit instellingenvenster kun je onder meer ook kwijt hoe snel de bewegingen dienen te gebeuren of over welke afstand.

Ook de eigenlijke gebaren kan je vanuit het snelmenu van het icoontje creëren: je kiest hier dan Edit Gestures, New Gesture. Wil je bijvoorbeeld Microsoft Word opstarten door de muis naar rechtsonder en vervolgens naar boven te bewegen, dan klik je eerst de juiste pijltjes aan (SE+UP; dat staat voor: southeast & upwards), waarna je Run File or Program selecteert en naar de gewenste applicatie verwijst.

Scratchpad
Op dezelfde manier kan je ook een toetsencombinatie of een hele reeks van toetsaanslagen aan een bepaald muisgebaar koppelen.
Om een muisgebaar in werking te stellen klik je eerst een lege plaats op je bureaublad met de rechtermuisknop aan en houd je die enkele seconden ingedrukt. Vervolgens beweeg je de muis in de gewenste richting(en).

In principe ga je op dezelfde manier in een opgestart programma te werk. Lukt het daar niet, maak dan gebruik van het ingebouwde scratchpad: een ingeklapt venstertje aan de rechterzijde van je beeldscherm waarbinnen je dan de muisbewegingen kunt uitvoeren.

 

[download_file]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business