Nieuws

Gelekte foto’s geven iPhone 4s en iPhone 5 vorm

Er zijn nieuwe foto’s opgedoken van de ingewanden van de iPhone 4s. Die is volgens analisten voornamelijk bestemd voor de Chinese markt.

De zakenbank J.P. Morgan bevestigt het gerucht dat Apple binnenkort met twee nieuwe iPhones op de proppen komt. Naast de iPhone 5, waarvan het design vernieuwd zou zijn, komt er ook een goedkopere iPhone 4 die bestemd is voor groeimarkten als China. Dat meldt AppleInsider.

Apple wil China veroveren met iPhone 4s
Marktanalist Mark Moskowitz vermoedt dat Apple met de verbeterde iPhone 4 China wil veroveren. Maar hij denkt dat het toestel niet exclusief voor die markt bedoeld is. In de wandelgangen doet het gerucht de ronde dat Apple een persconferentie in China voorbereidt. De huidige iPhone 4 zou volgens Moskowitz de iPhone 3GS gaan vervangen als Apples goedkoopste smartphone.

Een close-up van de ingewanden van een iPhone, die plots opdook op de Chinese sociaalnetwerksite Weibo, zette heel wat technologiesites op het verkeerde been. De A5-processor die je op de foto ziet, zal naar verwachting immers ook in de iPhone 5 terechtkomen. De iPad 2 gebruikt dezelfde processor.

The Next Web vond echter andere foto’s van dezelfde hardware, en daaruit kan afgeleid worden dat het waarschijnlijk om een prototype van de iPhone 4s gaat met lichtjes aangepaste hardware en niet om de iPhone 5.

iPhone 5
Mark Moskowitz van J.P. Morgan meldt in een brief aan investeerders dat de iPhone 5 volgens hem dunner en lichter zal zijn en zowel CDMA- als GSM-chips aan boord zal hebben, zodat hij over de hele wereld gebruikt kan worden. Ook zou het retinascherm een beetje groter zijn.

Ondersteuning voor 4G-LTE krijgt de iPhone 5 volgens Moskowitz niet. Wel verwacht hij een verdubbeling van het RAM-geheugen tot 1 GB en een langere batterijduur dankzij de technologische vooruitgang die werd geboekt sinds de lancering van de iPhone 4.

Hoesjes te koop
Een foutje (of een bewuste zet) van accessoiresfabrikant Case-mate eind vorige week bevestigde de geruchten over het nieuwe design van de iPhone 5. Enkele foto’s van hoesjes voor de nieuwe iPhone verschenen te vroeg op de website van Case-Mate. De foto’s tonen een iPhone met aflopende randen en een aluminium achterkant.

De Chinese internetgroothandel Dealextreme biedt sinds vandaag ook enkele hoesjes voor de iPhone 5 aan. Die hebben hetzelfde model als die van Case-mate maar zijn nu al verkrijgbaar en waarschijnlijk een stuk goedkoper. "Voor 3 euro inclusief verzending heb je al een hoesje nog voor je telefoon arriveert", luidt het verkooppraatje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business