Nieuws

WinMend Folder Hidden 1.4.5.4

Sommige gegevens houd je wellicht liever voor jezelf. Nu kun je zulke bestanden op verschillende manieren voor anderen ontoegankelijk maken. WinMend Folder Hidden doet dat op een geheel eigen manier.

Meteen na de installatie van de tool moet je een wachtwoord ingeven. Erg belangrijk, want met dit wachtwoord staat of valt de beveiliging. Vervolgens duid je vanuit het venster van de tool de map(pen) of bestand(en) aan die je wil verbergen.

[download_file]

Geen spoor te zien
Zodra je dan de knop Map verbergen of Bestand(en) verbergen indrukt, verdwijnen de gevraagde gegevens haast ogenblikkelijk uit het zicht. Nergens in de Verkenner krijg je hier nog een spoor van te zien. Meer nog, ook wanneer je een bestand of een map op een extern medium zoals een USB-stick op deze manier verbergt, blijven deze gegevens aan het oog onttrokken. Zelfs wanneer je de stick in een andere pc met een ander besturingssysteem plugt.

De enige manier om de data weer tevoorschijn te halen is via het venster van WinMend Folder Hidden, met de knop Zichtbaar maken. Tenzij je dat binnen dezelfde Windows-sessie doet, moet je dan uiteraard ook het wachtwoord invullen. Ook het weer zichtbaar maken gebeurt nagenoeg onmiddellijk.

Kopiëren gaat niet
Houd er wel rekening mee dat verborgen gegevens bijvoorbeeld niet mee worden gekopieerd. Stel, je hebt een map verborgen en je kopieert de bovenliggende map inclusief alle submappen, dan wordt die ene submap niet mee gekopieerd.

Zorg er wel voor dat je je wachtwoord niet vergeet, anders staat je een wat lastige procedure te wachten om alsnog toegang tot je gegevens te krijgen. De juiste instructies vind je alvast hier.

WinMend Folder Hidden is dus best wel een bruikbare tool om snel gegevens te verbergen. Wat niet wegneemt dat zware encryptie nog altijd de meeste garanties biedt. Minpuntje is wel dat de makers vooralsnog niet in een integratie met de Windows Verkenner (shell-extensie) hebben voorzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business