Nieuws

Google ziet Siri van Apple als bedreiging

Google-topman Eric Schmidt ziet Apples stemgestuurde assistent Siri als een belangrijke ontwikkeling. Een die mogelijk een bedreiging vormt voor de zoekgigant.

“Een veelbetekenende ontwikkeling”, zo zei Schmidt het in september. “Een stemgestuurde manier om informatie op te zoeken op je iPhone. Dit demonstreert de innovaties in zoektechnologie. Google heeft enkele sterke concurrenten, en we slagen er soms niet in de impact van deze nieuwe zoekmethodes goed in te schatten.”

Opname van commando"s
Siri gebruikt de ingebouwde microfoon van de iPhone 4S om de stem van de gebruiker op te nemen, en vormt deze daarna om naar commando’s. Dat omvat ook dingen die gebruikmaken van een internetverbinding, zoals zaken op het internet opzoeken of beursresultaten bekijken.

"Apple is wel concurrent"
Schmidt moest samen met enkele Google-rivalen voor het gerechtelijk comité van de Amerikaanse senaat verschijnen. Die onderzocht of Google zijn macht in het online zoeken misbruikt. Sommigen van Googles concurrenten vertelden de senatoren dat Google het spel niet eerlijk speelt en dat het zoekresultaten manipuleert.

Schmidt haalde daarbij enkele publicaties aan die naar Siri verwijzen als Apples ingang naar de zoeksector. Anderen hebben het dan weer over een Google-killer. De Google-topman kwam ook terug op eerdere uitspraken: hij zei dat hij het duidelijk mis had toen hij zich liet ontvallen dat Apple en Facebook geen zoekconcurrenten zijn.

“Sociale netwerken spelen een belangrijke rol bij de internetbeleving van consumenten, en dat belang is sterk veranderd – zelfs het afgelopen jaar”, zei Schmidt. “De consument verwacht antwoorden wanneer hij online iets opzoekt, en het ‘sociale zoeken’ is een geduchte concurrent gebleken.”

Siri zit in iPhone 4S
Apple bracht de robotassistent exclusief uit in de iPhone 4S, die op 14 oktober in de VS werd gelanceerd. Apple verkreeg de software toen het applicatie-ontwikkelaar Siri in april 2010 overnam.

Het bedrijf zegt dat het andere talen wil ondersteunen en dat het volgend jaar ook enkele functies exclusief in de VS wil uitbrengen, zoals kaarten tonen en lokaal zoeken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business