Nieuws

Oplossing voor volumebug Galaxy Nexus

Sommige exemplaren van de Galaxy Nexus van Samsung met Android 4.0 worden geplaagd door volumeproblemen. Google heeft een oplossing klaar.

Een aantal Europese leden van het XDA-ontwikkelaarsforum ervaren problemen met hun splinternieuwe Galaxy Nexus-smartphone. Wanneer ze verbonden zijn met een 2G-netwerk op de 900 MHz-frequentie activeert een tweede telefoon die in de buurt van de Galaxy Nexus wordt gehouden ongewenst de volumeknoppen.

Hardwareprobleem
Volgens CNet is de Galaxy Nexus waarschijnlijk onvoldoende afgeschermd en wordt de volumeknop getriggerd door interferentie van het andere toestel. Dit hardwareprobleem kan ook geproduceerd worden als de Galaxy Nexus zich in boot-modus bevindt. De volumeknoppen dienen dan om tussen de verschillende opties te schakelen.

Een tijdelijke oplossing is om de Galaxy Nexus enkel met 3G-netwerken verbinding te laten maken. Uiteraard is dat niet voor iedereen een optie. Google is op de hoogte van het probleem en heeft een oplossing bedacht. Zodra die klaar is zal de Galaxy Nexus een update krijgen. Of die draadloos wordt aangeleverd is nog niet zeker. Dat meldt The Verge.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business