Nieuws

Iomega versterkt band met kanaal

Clouddiensten van telco’s en toepassingen als videobewaking schudden de opslagmarkt grondig door elkaar. Iomega speelt voluit op de nieuwe ontwikkelingen in.

Iomega is ruim dertig jaar in de opslagmarkt actief. Vandaag behoort het bedrijf tot de EMC-familie. Iomega richt zich op de consument, het thuiskantoor en de kmo. “Het segment van de externe harde schijven is tot een vechtmarkt geëvolueerd”, zegt Filip Joly, manager Benelux bij Iomega. “Daar stappen we nu uit.” Volgens Iomega zit de grootste groei in de NAS-markt, niet alleen bij de kmo, maar – onder invloed van het thuiswerken – ook bij de consument en het thuiskantoor.

Verschuiving van DAS naar NAS
Het belang van netwerkopslag neemt alleen maar toe. Zo sloot Iomega een partnerschap af met Axis, een leverancier van oplossingen voor videobewaking, waarbij de videobeelden op een NAS van Iomega terechtkomen. “Voor de NAS-markt neemt ook het belang van de telecommarkt snel toe”, weet Filip Joly. “Klanten brengen hun data lokaal onder op de NAS, waarbij de telco instaat voor de synchronisatie of back-up in de cloud. We zien daarbij een duidelijke verschuiving van DAS naar NAS, onder meer als gevolg van de doorbraak van de tablet.”

Intussen versterkt Iomega zijn banden met het kanaal. Zo is het bedrijf voor de Benelux op zoek naar enkele extra value-added distributeurs. Een nieuwe business-to-business account manager moet nieuwe value-added resellers en integratoren aan het netwerk van Iomega toevoegen. Voor de resellers lopen twee partnerprogramma’s via www.ioclub.net. Elke reseller kan zich daar inschrijven, ook voor het Premier Partner-programma.
 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business