Nieuws

Europees Parlement gunt BT megacontracten

BT heeft twee raamwerkcontracten afgesloten met het Europees Parlement. Ze hebben een gezamenlijke totale waarde van maximaal 120 miljoen euro.

De vijfjarige contracten bestrijken een breed scala aan netwerkgebaseerde IT-diensten, inclusief de levering van netwerkapparatuur en applicaties evenals alle bijbehorende professional services voor de telecommunicatie-infrastructuur en systemen van het Europees Parlement.

De dienstverlening zal plaatsvinden op de drie belangrijkste locaties van het Europees Parlement: Brussel, Luxemburg en Straatsburg. De contracten spelen in op de behoeften van het Europees Parlement aan netwerkgebaseerde IT-diensten op het gebied van IP-telefonie, unified communications, videoconferenties, telepresence, beveiliging en internettoegang. Ze omvatten ook de levering van netwerkapparatuur en toepassingen, waaronder intelligente switches, routers en breedband multiplexers.

BT is aangewezen als enige leverancier voor aanverwante professional services voor het parlement, zoals systeemintegratie, onderhoud, training en rapportage. Met deze nieuwe contracten versterkt BT volgens eigen zeggen zijn positie in de wereldwijde overheidssector. BT heeft al een zogenoemde inter-institutionele overeenkomst met de EU gesloten voor wide area network (WAN)-diensten. BT is tevens een van de grootste leveranciers van netwerkgebaseerde IT-oplossingen aan de overheid in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business