Nieuws

Chameleon Folder 2.0.7.374

Je wilt een bestand opslaan in een diep genestelde map. Vervelend, want dat vergt behoorlijk wat muisklikken. Chameleon Folder lost dat op een elegante manier op: een paar muisklikken volstaan om je naar om het even welke map te brengen.

Wanneer je de Verkenner opent of vanuit een willekeurige applicatie een bestand wil openen of opslaan kan je het snelmenu van Chameleon Folder oproepen met een zelfgekozen sneltoets (standaard Windowstoets+Z). Of met een bepaalde muishandeling, zoals het aanklikken van de middelste muisknop of het draaien aan het muiswiel.

[download_file]

In dit snelmenu tref je als het ware een mini-Verkenner aan, met een compact overzicht van de mappenstructuur. Welke mappen je daarin te zien krijgt en in welke hiërarchie bepaal je zelf. Zodra je nu de gewenste map aanklikt, opent die meteen in het dialoogvenster of in de Verkenner, zodat je niet zelf naar die map hoeft te navigeren.

Erg handig is bovendien dat je in dit snelmenu toegang krijgt tot ook zelf in te stellen bestandsfilters. Wil je bijvoorbeeld alleen maar tekstdocumenten in het dialoogvenster of de Verkenner te zien krijgen, dan hoef je dat filter maar aan te klikken in Chameleon Folder.

Het programma geeft je ook de mogelijkheid verschillende (mappen)configuraties op te slaan en op te roepen. Standaard start Chameleon Folder mee met Windows op, maar dat is aan te passen via het Options-menu, op het tabblad Preferences.

Chameleon Folder is een tooltje dat al snel onmisbaar zal blijken voor wie vaak naar lastig te bereiken mappen of bestanden moet navigeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business