Nieuws

Bèta Windows 8 mist startknop

Uit gelekte screenshots blijkt dat Microsoft de startknop die al aanwezig is sinds Windows 95 uit de binnenkort te verschijnen bèta van Windows 8 heeft gehaald.

De klassieke Windows-startknop en het onderliggende startmenu maakten meer dan vijftien jaar geleden hun debuut in Windows 95. In Windows 8 zal de startknop standaard echter niet meer te zien zijn, zo blijkt uit op een Chinees forum gelekte screenshots van een zo goed als voltooide Consumer Preview-versie die Microsoft binnenkort zal vrijgeven.

De knop verdwijnt echter niet helemaal. Hij zou volgens bronnen van The Verge tevoorschijn komen als je je muispijltje op de klassieke locatie voor de startknop linksonder in beeld parkeert, en dat zowel onder de klassieke desktop-interface als de nieuwe Metro-interface. Met een touchscreen volstaat het om linksonder te tikken om de startknop op te roepen.

Geen startmenu meer?
De functie van de startknop was al aangepast in de Developer Preview van Windows 8 die Microsoft in september vorig jaar vrijgaf. De knop roept in die versie geen startmenu op maar wisselt tussen de desktop- en de Metro-interface. In de komende Consumer Preview zou je daarbij eerst een miniatuurweergave te zien krijgen.

Het is niet duidelijk of Microsoft het klassieke startmenu in de desktopinterface van Windows 8 helemaal achterwege laat, maar in de ontwikkelaarspreview was er geen mogelijkheid om hem standaard weer in te schakelen. De Metro-interface verving daar helemaal het startmenu.

De taakbalk blijft wel behouden in de desktopinterface van Windows 8. En de bedoeling is dat je er – zoals in Windows 7 al mogelijk was – snelkoppelingen naar je favoriete (non-Metro)software op plaatst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business