Nieuws

Coole accessoire voor warme laptop

Coole Targus accessoire voor warme laptop

Met een laptop op schoot thuis op de bank zitten: dat is handig en flexibel. Maar de warmte van die laptop kan tot het "toasted skin syndrome" leiden en in het ergste geval de vruchtbaarheid schaden. Daarom koelt de nieuwe ergonomische Targus Premium Lap Chill Mat de laptop en beschermt zo de huid.
 

Veel mensen zitten dagelijks met hun laptop op schoot, als ze thuis op de bank of onderweg, waar niet direct een bureau bij de hand is, op internet surfen. Maar een laptop wordt snel warm: de temperatuur kan tot wel meer dan 50 graden oplopen. Het kan onplezierig zijn én ronduit schadelijk om er dan mee op schoot te zitten. Want ook al werken producenten voortdurend aan een betere interne koeling van laptops, dan nog betekenen snellere apparaten en veeleisende programma"s dat laptops in het algemeen nog even warm zijn als ze altijd al waren.
 

Als je een zogenaamd "laptop cooling" product als Premium Lap Chill Mat gebruikt, voorkom je dat onplezierige warmte gevoel en het risico van een aantal van de ernstiger gevolgen zoals bijv. verbrandingen – "toasted skin syndrome" of "laptop leg" genoemd – en een verminderde vruchtbaarheid voor de mannelijke laptop gebruikers.
Onderzoek laat ook zien dat bijna één op de twee mensen overweegt een koeleenheid aan te schaffen om dit bekende probleem op te lossen. Voor hen heeft Targus juist de nieuwe ergonomische koelmat Premium Lap Chill Mat gelanceerd. Deze tilt de laptop een paar centimeter op en dat maakt een groot verschil als je met je laptop op schoot op de bank zit.
 

Deze mat houdt de laptop koel via twee geluidloze ventilatoren. Deze worden via de USB-stick van de computer geactiveerd met behulp van een uitneembare kabel, die in de mat zelf kan worden bewaard als hij niet wordt gebruikt.  Bovendien zitten er luchtgaatjes in het oppervlak van de mat, zodat de warmte van de laptop wordt afgevoerd. Zo voorkom je dat de ventilatoren van de laptop overuren moeten maken en dat deze als gevolg daarvan langzamer werkt of plotseling crasht.
 

Eenvoudig en multifunctioneel
De koelplaat is bekleed met zacht neopreen en daardoor is het comfortabel om de laptop op schoot te houden. Maar deze is ook rustig te gebruiken als onderzetter als de computer op tafel staat. Hij is ergonomisch vormgegeven en dus heeft het toetsenbord de juiste schuine stand. Zo heeft de gebruiker een betere en prettiger typhouding.
 

De Premium Lap Chill Mat is het vlaggenschip van Targus op het gebied van Cooling-producten voor laptops.
 

De Targus Premium Lap Chill Mat – AWE5510EU is verkrijgbaar in lichtgrijs en heeft een adviesprijs van €34,99 incl. btw.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business