Nieuws

Ook Galaxy Note krijgt grote broer

Het slechtst bewaarde geheim van het Mobile World Congress is geen geheim meer. Zondag doken er al posters van de Galaxy Note 10.1 op, nu is hij officieel.

De Samsung Galaxy Note 10.1 mag zich naast de eerder geïntroduceerde Galaxy Tab 2 (10.1) scharen. Het is duidelijk dat de Note 10.1 het topmodel van Samsung wordt, want de specificaties zijn een stuk indrukwekkender dan die van de niet-Note-variant.

Net als bij de 5 inch Galaxy Note heeft Samsung de tablet voorzien van een 1,4 GHz-dualcoreprocessor, 1 GB aan RAM-geheugen en een 1.280 x 800 WXGA-scherm. Wifi, bluetooth en 3G ontbreken uiteraard niet, maar Samsung benadrukt dat de Note 10.1 niet als telefoon te gebruiken is.

Photoshop Touch geïnstalleerd
Het grote verschil tussen de Tab 2 (10.1) en de Note 10.1 is uiteraard de stylus, door Samsung S-Pen genoemd. De applicaties voor het maken van notities en het krabbelen op foto"s zijn dan ook aanwezig. Dat de S-Pen een waardevolle toevoeging is, wordt onderstreept door de aanwezigheid van Adobe Photoshop Touch en Ideas, die al geïnstalleerd op de tablet staan.

De tablet krijgt 16, 32 of 64 GB opslagcapaciteit, prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business