Nieuws

Microsoft: Apple maakt oude iPhones met opzet traag

Een topman van Microsoft beweert dat Apple voor oudere iPhones iOS-updates uitbrengt die ze traag maken, zodat gebruikers een nieuw toestel willen kopen.

Die uitspraak deed Terry Myerson, hoofd van de Windows Phone-afdeling sinds december, in een gesprek met analisten tijdens het Mobile World Congress. Dat meldt Businessinsider. Myerson ging niet in op de vraag of Microsoft net als Apple toekomstige versies van Windows Phone voor de huidige toestellen zal uitbrengen, maar liet niet na om de concurrentie op de korrel te nemen.

iPhone 3GS met iOS 5 onwerkbaar traag
"Je kan inderdaad iOS 5 installeren op je iPhone 3G [Myerson bedoelt de iPhone 3GS want iOS 5 is niet beschikbaar voor de iPhone 3G], maar dat maakt je toestel wel onbruikbaar. Dit is een geweldige verkooptactiek van Apple. Je installeert een update die je iPhone onwerkbaar traag maakt, zodat je geneigd bent om een recenter toestel te kopen”, aldus de Windows Phone-topman.

Over Android wist Myerson te zeggen dat de kans dat er een update voor je smartphone uitkomt statistisch gezien vrijwel nihil is, waardoor beveiligingsgaten en bugs niet gepatcht worden.

Windows Phone 8
De vraag kwam er omdat onlangs uitlekte dat Windows Phone 8 (codenaam Apollo) net als Windows 8 de Windows NT-kernel als basis zal krijgen. Hierdoor kunnen ontwikkelaars makkelijk apps overzetten naar het mobiele platform en omgekeerd. Windows Phone 7 en 7.5 (Mango) zijn gebaseerd op de Windows CE-kernel, waardoor een update niet zo makkelijk is.

Myerson belooft wel dat de meerderheid van de apps die geschreven werden voor Windows Phone 7 en 7.5 zonder aanpassingen compatibel zullen zijn met Windows Phone 8.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business