Nieuws

Toolwiz File Recovery Free

Bestanden die je in Windows verwijdert, belanden standaard in de prullenbak. Van hieruit is het een koud kunstje bestanden alsnog weer op te vissen. Maar wat als je de prullenbak intussen geleegd hebt?

Toolwiz File Recovery Free is een eenvoudig programma waarmee je in principe verwijderde bestanden alsnog kunt terughalen, zelfs wanneer die niet of niet meer in de prullenbak zitten. Of dat lukt, hangt van diverse factoren af.

[download_file]

Het is bijvoorbeeld een stuk lastiger als de bestanden waren gefragmenteerd (vooral op FAT-partities) en helemaal onmogelijk wanneer delen van die bestanden intussen door andere gegevens zijn overschreven. Om die reden mag je ook nooit een herstelprogramma zoals Toolwiz File Recovery op dezelfde partitie installeren als waarop je data wilt redden.

Scannen gaat snel
Toolwiz File Recovery laat zich in elk geval eenvoudig bedienen. Meteen na het opstarten staat er je weinig anders te doen dan de partitie aan te duiden die je op verdwenen bestanden wil laten scannen. Blijkbaar kan het programma alleen met partities op de interne harde schijf overweg. De tool laat in elk geval niet de stationsletter van verwijderbare media of van netwerkshares zien.

Het scannen gaat behoorlijk snel en na afloop krijg je de opgeviste bestanden opgesomd. Dat pakt Toolwiz File Recovery wel slim aan: op basis van de bestandsextensie deelt het programma die in diverse rubrieken op, met name graphics, music, video, document, HTML en ‘other’. Minder slim is dat er geen zoekfunctie beschikbaar is. Wel kan je de gevonden bestanden sorteren op basis van de bestandsnaam, tijdstip van creatie en aanpassing en bestandsgrootte.

Niet de beste
Bestanden terughalen is niet moeilijker dan die te selecteren en een geschikte opslaglocatie te zoeken. Uiteraard niet op dezelfde partitie als waarop je de data wil recupereren.

Toolwiz File Recovery Free is snel, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, maar het lijkt ons alvast niet de beste undeleter te zijn. Sommige (opzettelijk gewiste) bestanden krijgt het programma snel in het vizier, andere dan weer blijken onvindbaar. Het programma lijkt ons dus vooral nuttig voor wie snel wil zien of een bepaald bestand nog te redden valt. Lukt het niet met deze tool, dan kan je nog altijd ander, zwaarder geschut inzetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business