Nieuws

Review: eFax voor Android 1.1

Als je wel eens een document moet faxen of ontvangen, is eFax een ideale oplossing. Met de nieuwe mobiele applicatie kun je ook gewoon onderweg snel een document versturen. Dankzij deze dienst kan je faxmachine eindelijk met pensioen.

Je zou denken dat e-mail, Dropbox en chat de fax inmiddels overbodig hebben gemaakt, maar deze oudgediende is vooral in de zakenwereld nog altijd springlevend. Gelukkig heb je daarvoor niet langer een faxapparaat nodig. Met eFax, een online gebaseerde faxdienst die aanwezig is in 46 landen en 3.500 steden, krijg je je eigen faxnummer en kun je dus digitaal faxen sturen en ontvangen, ook via je smartphone.

eFax was al langer op de desktop aanwezig en de nieuwe Android-app behoudt de meeste functionaliteit. Het enige wat je niet kunt doen op je smartphone, is het digitaal ondertekenen van documenten. Het opzetten van de app is eenvoudig: je vult je gegevens en faxnummer in en drukt op de knop ‘Start met faxen’.

De app wordt pas over een paar maanden gelokaliseerd, maar Nederlandse en Belgische gebruikers kunnen hem al wel gebruiken. Soms zijn er registratieproblemen en moet je de app alsnog via de telefoon activeren. Vanuit het startscherm kun je zenden, zoeken en controleren op binnengekomen faxen. Wie al lid  is van de desktopdienst, kan meteen zijn archieven raadplegen.

Te betalen versie
Er zijn drie accounttypes. Met de gratis versie kun je tot tien faxen per maand ontvangen (dus niet versturen) en krijg je een niet-geografisch nummer toegewezen (070 in België, 084 in Nederland). Wie naar zo’n eFax-nummer verzendt, betaalt wel een hoger tarief, maar het is ideaal voor mensen die nauwelijks faxen.

Daarna komt eFax Plus, voor 11 euro per maand (exclusief btw), waarmee je tot 150 pagina’s gratis kunt ontvangen of versturen. Bij eFax Pro (15 euro per maand) verstuur en ontvang je gratis 200 faxen per maand. Ga je over dit aantal, dan betaal je per pagina 0,11 eurocent extra.

Voor het versturen van faxen binnen West-Europa en Amerika rekent eFax 0,09 eurocent per pagina, maar als het versturen van een pagina langer dan een minuut duurt, wordt opnieuw 0,09 eurocent aangerekend.

De tarieven buiten die zone verschillen. Zowel voor de Plus- en Proversie kun je een lokaal faxnummer krijgen en is het dus in principe mogelijk om volledig digitaal te gaan. Daarvoor heb je wel eerst toestemming nodig van je huidige provider.

Foto"s faxen op Android
Terwijl eFax op de desktop via e-mail werkt, kun je bij de Android-app voorlopig alleen documenten faxen die je hebt gefotografeerd. Het is dus meer een handige aanvulling op de al bestaande dienst, waar je niet met die bestandsbeperkingen zit. We probeerden een fax te versturen en ontvingen enkele minuten later een bevestiging in de inbox. Bij de Android-app duurde het vreemd genoeg een stuk langer.

Met de app kun je ook trefwoorden toevoegen en faxen doorsturen, maar voor digitale ondertekening moet je weer terug naar de desktop. Als je wel eens een document moet faxen of ontvangen, is eFax een ideale oplossing. Met de nieuwe mobiele applicatie kun je ook gewoon onderweg snel een document versturen. Dankzij deze dienst kan je faxmachine eindelijk met pensioen.

eFax voor Android 1.1

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business