Smartphonemaker HTC wil minder afhankelijk worden van externe processorfabrikanten. Daarom is het van plan zelf chips te ontwikkelen. Volgens Thenextweb, dat de China Times citeert, heeft het bedrijf een deal gesloten met ST-Ericsson waarmee het zijn eigen processors zal maken. HTC heeft de samenwerking nog wel niet bevestigd. In eerste instantie zou het gaan om […]


Smartphonemaker HTC wil minder afhankelijk worden van externe processorfabrikanten. Daarom is het van plan zelf chips te ontwikkelen.

Volgens Thenextweb, dat de China Times citeert, heeft het bedrijf een deal gesloten met ST-Ericsson waarmee het zijn eigen processors zal maken. HTC heeft de samenwerking nog wel niet bevestigd.

In eerste instantie zou het gaan om een processor voor goedkopere smartphones die volgend jaar in productie gaan.


Nokia
HTC is niet de eerste telefoonmaker die meer zeggenschap wil in zijn processors.Nokia heeft in november vorig jaar al bekendgemaakt dat het met ST-Ericsson samenwerkt voor smartphonechipsets.

Ook Apple en Samsung hebben er al een tijdje voor gekozen om minder afhankelijk te zijn van chipfabrikanten zoals Qualcomm door speciaal voor hun ontwikkelde processors te kiezen.

ST-Ericsson is een joint-venture tussen Ericsson en STMicroelectronics. Het bedrijf specialiseert zich in de ontwikkeling van halfgeleiders.