Nieuws

Repetitieve computertaakjes automatiseren

Als dit, dan dat…

Er zijn heel wat programma’s waarmee je een en ander onder Windows kan automatiseren, maar geen zo makkelijk als Mayhem. Je legt de voorwaarde (als…) vast en bepaalt wat er in dat geval precies hoort te gebeuren (dan…).

Mayhem is nog in volle ontwikkeling, maar biedt al een waaier aan mogelijkheden. De interface zal in elk geval geen struikelblok zijn… Die bevat slechts twee knoppen: Choose event en Choose reaction. Met de eerste knop leg je de voorwaarde vast. Dat kan bijvoorbeeld een map zijn waarbinnen iets verandert, het indrukken van een toets maar net zo goed ook een nieuwe RSS feed, een temperatuursverandering in een of andere stad of een zeker tijdsverloop.

[download_file]

Heb je de voorwaarde eenmaal vastgelegd, dan is het de beurt aan Choose reaction, waarin je dus bepaalt hoe de computer precies moet reageren. Ook hier zijn verschillende mogelijkheden: de pc die automatisch afsluit, de mediaspeler die de volgende song afspeelt, het openen van een website, het maken van een screenshot of het opstarten van een of ander programma, …

Heel wat mogelijkheden dus en vind je hier je gading niet, dan kan je altijd nog bijkomende events en reactions downloaden via de link Get more packages. Hier vind je onder meer modules terug voor mobiele telefoons, voor je Xbox, voor Office 2010, en zelfs voor domoticaproducten (van Insteon).

Mayhem mag dan nog niet helemaal zijn uitgepuurd, de potentie is er in elk geval.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business