Nieuws

Sioen Industries kiest Interoute als strategische WAN-infrastructuurpartner

Interoute groeit verder in België door contract met nieuwe beursgenoteerde partij


Sioen Industries kiest Interoute als strategische WAN-infrastructuurpartner

Interoute, eigenaar van het grootste cloud-servicesplatform in Europa, sluit een contract met de beursgenoteerde technisch-textielgigant Sioen Industries.

Dit bedrijf kiest voor Interoute als strategische WAN-infrastructuurpartner. Concreet houdt dit in, dat Sioen Industries profiteert van Unified Connectivity via het MPLS-netwerk van Interoute, aangevuld met diensten voor VPN-connectiviteit. Daarnaast besteedt het textielbedrijf security-diensten, waaronder antivirus en URL-filtering, uit aan Interoute. Sioen Industries is actief in België, het Verenigd Koninkrijk, China, Frankrijk, Ierland, Indonesië, Portugal en Tunesië. De meeste vestigingen worden aangesloten op het Interoute-netwerk: in totaal gaat het om ongeveer zeshonderd  werkplekken. Door deze keuze van het van oorsprong Belgische bedrijf groeit Interoute verder in België.

Sioen Industries heeft een uitgebreid portfolio van activiteiten en producten. Zo spint, weeft en coat het bedrijf textiel, produceert het werkkleding en fijnchemicaliën, en verwerkt het technisch textiel. Sioen Industries zocht een volledig beheerde oplossing voor zijn WAN-backbone met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De Interoute-oplossing scoorde op verschillende onderdelen het best waaronder eenvoud van concept, supportorganisatie, verborgen kosten (voor onder andere change management) en security.

Met het MPLS-netwerk van Interoute profiteert Sioen Industries van meer stabiliteit en hogere bandbreedtes dan in de oude situatie. Interoute neemt ook het beheer op zich, zodat de interne IT-afdeling zich kan richten op bedrijfskritischer support. Doordat gebruik wordt gemaakt van de cloud, profiteert Sioen Industries bovendien van maximale flexibiliteit.

“We zijn zeer verheugd dat Sioen Industries heeft gekozen voor Interoute”, zegt Jan Dezutter, Sales Director van Interoute Belux. “Als ICT-infrastructuurleverancier
neemt Interoute een strategische plaats in de waardeketen van Sioen Industries in. We ondersteunen deze partij met een breed dienstenaanbod rondom connectiviteit, Unified Communications en datacenters vanuit de Interoute-cloud. Gecombineerd met onze kennis en expertise, draagt dit bij aan huidige en toekomstige IT-beslissingen door Sioen Industries.”

“Met Interoute hebben we een keuze gemaakt voor een speler die onze kortetermijnwensen perfect kan invullen, maar ook kan inspelen op toekomstige ICT-wensen”, zegt Philip van Hoorick, CIO van Sioen Industries. “Bovendien is Interoute een middelgrote organisatie die de flexibiliteit biedt, waaraan wij behoefte hebben.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business