Nieuws

Data Center Oostkamp aangesloten op Interoute-backbone

Data Center Oostkamp aangesloten op Interoute-backbone
Interoute blijft investeren op lokaal niveau om tegemoet te komen aan groeiende vraag naar zakelijke datacenterdiensten

Zaventem, 21 februari 2012 – Interoute sluit Data Center Oostkamp (DCO²) aan op zijn eigen cloud-servicesplatform. Dit grootste Europese platform bestaat uit meer dan zestigduizend kilometer glasvezel, acht hostingdatacentra, 32 colocaties en nog eens 140 partnerdatacentra doorheen heel Europa. Interoute blijft op lokaal niveau investeren en vergroot met de aansluiting van DCO² op zijn platform zijn aandeel in de Vlaamse en Belgische markt. Tegelijkertijd stelt deze investering Interoute in staat beter te voldoen aan de groeiende vraag naar zakelijke-datacentercapaciteit en cloud-diensten in Vlaanderen. Met de investering is ongeveer een miljoen euro gemoeid.

DCO² is een carrierneutraal datacenter dat colocatiediensten aanbiedt aan kleine, middelgrote en grote bedrijven en organisaties. Het ‘Green IT’-datacenter is gebouwd volgens de allernieuwste technologie. Zo wordt het gekoeld door buitenlucht, verneveling en een buffer van vier miljoen liter hemelwater. Daarnaast beschikt het pand over 3.500 m² zonnepanelen voor stroomvoorziening. Door de koppeling van DCO² met het Interoute-platform kan het groene datacenter zijn aanbod uitbreiden voor internationale IP- en bandbreedteleveranciers, en direct voor bedrijven en organisaties. Voor cloud-capaciteit moeten Vlaamse bedrijven nu nog uitwijken naar datacenters in Brussel. Dit brengt de nodige logistieke en verkeersuitdagingen met zich mee. Vooral internationaal actieve bedrijven en organisaties hebben vaak behoefte aan een twin datacenterstrategie. Dit betekent dat zij hun data en applicaties in twee datacenters onderbrengen om zo hun veiligheid en beschikbaarheid te garanderen. De koppeling van DCO² met de Interoute-backbone sluit perfect aan bij deze behoefte.

“De aansluiting van Data Center Oostkamp op het Interoute-cloud-servicesplatform maakt Vlaanderen in één klap onderdeel van het grootste pan-Europese IT-netwerk. Via DCO² is ook het Interoute Data Center in Gent indirect verbonden met dit netwerk. Hierdoor ontstaat een redundante IT-infrastructuur”, zegt Jan Dezutter, Sales Director Belux bij Interoute. “Dat is goed nieuws voor bedrijven die het risico op dataverlies willen beperken en een garantie eisen voor bedrijfscontinuïteit. Vlaamse bedrijven beschikken hiermee over twee datacenters van hoge kwaliteit, die de stijgende vraag naar cloud-diensten in Vlaanderen eenvoudig aankunnen. Bovendien zijn ze via de Interoute-backbone onderling verbonden, wat een extra troef is voor bedrijven die een twin datacenterstrategie uitwerken in het kader van business continuity, disaster recovery en regelgeving.”

“De  Interoute-backbone is het sluitstuk voor de pan-Europese connecties binnen DCO²”, zegt Janjoris van der Lei, CEO van DCO². “Via deze snelweg tussen Londen en Amsterdam kunnen klanten ook buiten Brussel genieten van een internetknooppunt in West-Vlaanderen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business