Nieuws

EU vraagt Google om privacyverklaring te herzien

Volgens de Europese privacyregulatoren is de omvang van Googles nieuwe privacyverklaring te uitgebreid en moeten gebruikers meer controle krijgen over hun eigen gegevens.

Googles vernieuwde privacyverklaring laat de zoekgigant toe om de gegevens van een gebruiker uit verschillende Google-diensten te combineren, om zo een betere gebruikservaring en meer gerichte advertenties te kunnen aanbieden. De privacyverklaring zou echter niet volledig voldoen aan de Europese wetgeving.

Tijdens een persconferentie in Parijs heeft de Franse privacyregulator CNIL vandaag gezegd dat gebruikers de keuze moeten krijgen om af te zien van Googles controversiële privacyverklaring.

De CNIL heeft ook enkele aanbevelingen gedaan om de verklaring aan te passen. Zo zou Google expliciet toestemming moeten vragen aan de gebruiker om de data te mogen combineren, en moet er een duidelijke oplossing voorzien worden om van de verklaring af te stappen. Daarnaast beveelt de regulator aan om een duidelijk onderscheid te maken tussen de regels voor veiligheids- en advertentiedoeleinden.

Google kreeg ook een waarschuwing omdat nergens duidelijk wordt vermeld hoe lang de gegevens van gebruikers bewaard worden.

De Europese privacywaakhond, de Article 29 Working Party, geeft Google drie tot vier maanden de tijd om werk te maken van de aanbevelingen van het CNIL.

De collega"s van ZDNet.com kregen de volgende verklaring van Googles privacyadviseur Peter Fleischer: “We hebben het rapport ontvangen en zijn het momenteel aan het bekijken. Onze nieuwe privacyverklaring toont onze langdurige toewijding om de gegevens van onze gebruikers te beschermen en geweldige producten te maken. We vertrouwen er op dat onze privacyregels de Europese wetgeving respecteren.”

beveiligingbusinesscnildatabeschermingeuropagoogleitprofessionalnieuwsprivacyprivacyregulatorprivacyverklaring

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals