Nieuws

HP stelt prijsbewuste opslagservers voor

HP vernieuwt zijn storage aanbod. “Tier 1 storage aan de prijs van het middensegment” klinkt het in de baseline. Daarmee wil HP de bezuinigende bedrijven bekoren.

Opslagservers die betaalbare kwaliteit beloven. Daarmee pakte Hewlett-Packard op zijn eigen event HP Discover in Frankfurt uit. IT-budgetten krimpen wereldwijd en daarom wil het bedrijf zich van zijn betaalbare kant tonen.

De 3PAR StoreServe 7000 reeks zijn opslagservers die de diensten en het niveau van een enterprise-storageserver moeten leveren tegen een lagere prijs.

Met die Tier 1 belofte, het niveau voor bedrijfskritische of confidentiële gegevens, mikt het bedrijf op de enterprise-omgeving, al gaat het dan eerder om de lokale hubs van die grote ondernemingen. Tegelijk moet het middelgrote ondernemingen de storage-slagkracht geven van grote bedrijven.

20.000-30.000 euro
Dat er in tijden van crisis wordt gesproken over betaalbaarheid zal niemand verwonderen. Als de IT-gigant het heeft over een prijs voor het middensegment, dan heeft het het over een 3Par StoreServ 7400 array voor minder dan dertigduizend euro.

Een iets meer bescheiden versie, de 3Par StoreServ 7200 is verkrijgbaar vanaf twintigduizend euro.

Big data
Het sleutelwoord voor deze servers is big data. “Dit lost problemen op die niet kunnen worden opgelost met het materiaal dat er nu is.” Zoals David Scott, algemeen directeur van HP Storage het verwoord.

De hoeveelheid te analyseren gegevens is volgens het bedrijf te groot geworden om nog in real time te analyseren. Deze servers moeten daar een oplossing voor bieden. Bijvoorbeeld door volledig op SSD’s (flashopslag) te kunnen draaien en door alles op één architectuur te houden.

Daarbij gebruikt het bedrijf de omschriving ‘polymorphic simplicity’, wat zoveel wil zeggen als dat het veel, veelzijdig maar wel eenvoudig te beheersen is.

Automatisatie
Niet alleen het toestel moet daarbij goedkoper. Hewlett-Packard belooft dat het storagemanagement met negentig procent afneemt. Dat kan omdat het zelfconfigurerend is en aan provisionering en optimalisatie doet.

In praktijk betekent dit dat kleine organisaties misschien geen voltijdse werkkracht voor storage moeten aannemen. Op enterprise-niveau belooft het bedrijf minder management voor de storage-infrastructuur.

Infrastructuur kost geld
Maar staan bedrijven wel te wachten op HP op het moment dat de IT-budgetten afnemen? Bovendien wil niemand zijn bestaande infrastructuur afschrijven als dit nog niet nodig is?

Sean Kinney, verantwoordelijke product marketing Storage bij Hewlett-Packard zegt dat dat niet noodzakelijk moet. Zo zijn de toestellen wel gewoon compatibel met bestaande apparatuur. Maar hij ziet ook mogelijkheden.

“Met de komst van virtualisatie beginnen veel mensen opnieuw. Daar kunnen we wel met een schone lei beginnen.” Een ander punt is big data. Huidige hardware kan volgens het bedrijf niet in real time alles opvolgen en de StoreServe kan dat wel, tot 16 petabyte.

Dat volume is vandaag het grootste op de markt volgens Kinney, “De meeste klanten hebben gewoonlijk maar 1 of 2 petabyte nodig.”

Maar big data wordt steeds bigger. Het is dus maar een kwestie van jaren vooraleer 16 petabyte te snel vol raakt en ook deze storageservers een upgrade nodig hebben. Wanneer? Daar durfde Kinney nog geen vervaldatum op plakken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business