Nieuws

De 10 geboden voor een succesvolle IT-afdeling

Hoe goed of hoe slecht ondersteunt uw IT-afdeling eigenlijk de organisatie? Business IT alignment zou voor uw bedrijf een topprioriteit moeten zijn! Want, als IT-afdeling staat u niet alleen in voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen op maat van de business, ook het dagelijks beheer, gebruikersondersteuning en het in stand houden van de IT-infrastructuur zijn van groot belang.

Welke diensten biedt uw IT-afdeling aan de organisatie aan, hebt u een IT service concept waarmee u flexibel kunt inspelen op de noden en vragen van uw klanten? Want als u binnen uw afdeling niet kunt volgen, dan blijven strategische plannen en grote veranderingsprojecten enkel haalbaar op papier. Uw IT-afdeling en processen hebben er dus alle belang bij om efficiënt en flexibel te zijn.

Deze opleiding geeft u in één dag een volledig inzicht in de best practices en de technieken die u dient te beheersen en te hanteren om een efficiënte en wendbare IT-organisatie uit te bouwen.

Programma

De inhoud van deze opleiding is opgebouwd rond 10 onderwerpen of 10 logische stappen waarin alle best practices om te komen tot een efficiënte en wendbare IT afdeling op een zeer concrete en praktische wijze uit de doeken worden gedaan.

1. Vertrek vanuit de strategie en definieer het service concept
2. Verschillende IT-werkingsmodellen. Hoe de juiste keuze maken?
3. Processen staan centraal!
4. Lean IT processen
5. De IT-dienstencatalogus en service level agreements
6. Wat we zelf doen, dat doen we beter
7. De juiste mensen voor de juiste taak
8. Mensen en processen hebben nood aan een goede structuur
9. Stel een gefaseerd transitieplan op
10. Meten is weten, de IT Balanced Scorecard
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business