Nieuws

Apple en Amazon willen tweedehands e-boeken verkopen

Apple en Amazon willen een digitale marktplaats voor 'tweedehands' e-boeken. Ze hebben daarvoor der rechten binnen en claimen boeken- en auteursdomeinen op het net.

Het klinkt als een onmogelijk begrip, ‘tweedehands digitaal’, maar Apple heeft drie patenten genomen om een webwinkel voor tweedehands e-boeken te beginnen. Amazon wil hetzelfde gaan doen. Apple zegt dat het verkopen van gebruikte digitale boeken voor alle partijen interessant is: consumenten kunnen wat ze niet langer willen hebben verkopen en een deel van de aanschafprijs daarmee terugverdienen. Kopers krijgen tegen een lager tarief toegang tot een boek.

Wellicht moet de winkel ervoor zorgen dat leden van eenzelfde gezin of vrienden makkelijk – zij het nog altijd tegen betaling – een boek kunnen uitwisselen. Apple regelt het nu zo dat alleen de persoon die de digitale inhoud heeft gekocht het ook kan gebruiken. Apple verdient zelf ook een cent aan het tweedehandssysteem, omdat de hele verkoop via zijn iTunes Store verloopt. Ook de schrijver of uitgever pikt tenslotte een graantje mee, via een percentage in de regeling als het digitale werk is verkocht.

businesse-boekeninternetitprofessionalnieuwstweedehands

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals