60% van zorgverleners hekelt gebrek aan informatie-uitwisseling

62% van alle zorgverleners vindt dat het delen van informatie binnen hun organisatie sinds 2009 verslechterd of gelijk gebleven is.

60% van zorgverleners hekelt gebrek aan informatie-uitwisseling

Bijna twee derde (62%) van alle zorgverleners vindt dat het delen van informatie binnen hun organisatie sinds 2009 verslechterd of gelijk gebleven is.

Dat ondanks het feit dat organisaties wel massaal geïnvesteerd hebben in nieuwe technologieën die de productiviteit moeten verhogen en extern werken mogelijk moeten maken. Dat blijkt uit onderzoek door Coleman Parks Research, in opdracht van Ricoh.

De conclusies werden afgeleid uit 1.075 interviews met bedrijfsleiders, directeurs en andere werknemers van zorgorganisaties bij dertien Europese landen, waaronder België.

Overdaad schaadt
Veel zorginstellingen geven aan dat ze kampen met een overdaad aan informatie. Volgens 95% van de respondenten wordt de manier waarop ze werken beïnvloed door de overvloed van informatie.

De investeringen in technologie om die toevloed te beheersen, gebeuren niet altijd even doordacht. 78% van de ondervraagden stelt dat op voorhand te weinig onderzoek verricht wordt naar het nut en de functionaliteit van nieuwe investeringen.

32% van de medewerkers in de zorg vindt ook dat er geen aangepaste training voorzien wordt om de nieuwe technologie onder de knie te krijgen. 38% vindt zelfs dat de installatie van nieuwe technologie het informatiebeheer nog moeilijker maakt dan het al was.

Op 14 mei organiseert onze uitgeverij een seminarie over e-Health in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer info op //www.businessmeetsit.be/events/146388/seminar-e-health-14-5-2013-/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business