De beste programmeur is hij die gerust wordt gelaten

Een programmeur presteert het best wanneer hij gerust wordt gelaten. Onderbrekingen en multitasking zijn nefast voor zijn prestaties.

Niet zozeer hun ervaring en werktijd. Zelfs niet het salaris dat u hen betaalt. Er zijn andere redenen waarom uw computerprogrammeurs optimaal presteren.

Een werkomgeving die programmeurs en informatici de meeste ruimte, vrijheid en privacy verstrekt, biedt de meeste garanties op goede prestaties. Dat blijkt uit ‘Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking’, een boek van Susan Cain. Hieruit bleek dat slechts 38 procent van de beste programmeurs zou klagen over onnodige onderbrekingen. Bij de slechtst presterende programmeurs liep dit percentage op tot 76 procent.

Ook ander onderzoek bevestigt de nefaste gevolgen van multitasking en onderbrekingen, en dan vooral bij mannelijke medewerkers. De conclusies staan in een ander boek: “Your Brain at Work: Strategies for Overcoming Distraction, Regaining Focus, and Working Smarter All Day Long”. Daarin stelden onderzoekers van de universiteit van Londen dat voortdurend e-mailen en sms’en het denk- en concentratievermogen van uw medewerkers met gemiddeld 10 IQ-punten zou verminderen.

De effecten van veelvuldige afleiding zijn gelijkaardig met een slechte nachtrust. Het cliché dat mannen niet kunnen multitasken wordt in het onderzoek deels bevestigd. Vrouwen (5 punten minder) hebben er iets minder last van, mannen (met 15 punten minder) des te meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business