Worden kassaregisters vervangen door tablets?

Marcus Wohlsen van Wired voorspelt dat het niet zolang meer zal duren eer de kassa's in restaurants en winkels vervangen zullen zijn door tablets.

Worden kassaregisters vervangen door tablets?

Redacteur Marcus Wohlsen van het Amerikaanse technologieblad Wired voorspelt dat het niet zolang meer zal duren eer de kassa’s in restaurants en winkels vervangen zullen zijn door iPads en andere tablets. Nu al zijn er in de VS zaken waar kassa’s en betaalterminals vervangen zijn door een tablet. Zo ook sinds kort het koffiehuis waar Wohlsen ’s ochtends zijn ontbijt nuttigt. “Nadat ik twee koffies en een gebakje besteld had, gaf de barista me haar iPad”, schrijft hij. “Ik tikte ‘1 dollar’ in voor de fooi en besefte meteen ook dat ik net mijn koffie betaald had met het ding dat ik thuis gebruik om naar afleveringen van Mad Men te kijken en de krant te lezen.”

Gucci en Marriott
“Tablets die als kassaregister dienst doen en een kaartlezer in de hoofdtelefoonaansluiting ingeplugd hebben, zijn nog niet de norm”, stelt Wohlsen. Toch is hij er vrij zeker van dat binnen dit en vijf jaar bijna de helft van restaurants en winkels tablets of smartphones als kassaregister en betaalautomaat zal gebruiken. Hij baseert zijn voorspelling onder meer op het feit dat niet alleen zijn koffiehuis, maar ook grote merken zoals Gucci en Marriott nu al volop aan hun kassa’s of hotelrecepties met tablets aan het experimenteren zijn. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business