Kmo's doen vooral beroep op lokale ICT-leverancier

Bijna 80% van de kmo's kloppen voor de aankoop van hun hardware aan bij een lokale ICT-leverancier.

Kmo’s doen vooral beroep op lokale ICT-leverancier

Bijna 80% van de kmo’s kloppen voor de aankoop van hun hardware aan bij een lokale ICT-leverancier. Dat blijkt uit een grootschalige rondvraag van het netwerk voor ICT-ondersteuners PerfICTion. Uit het onderzoek bij 1.345 kmo’s blijkt ook dat de meeste ondernemingen hun eigen ICT-afdeling hebben, al bestaat die meestal slechts uit één man (of vrouw). 17% van de ondervraagde kmo’s stelt meer dan 3 ICT’ers tewerk.

Software
Voor hardware doen de meeste kmo’s beroep op een lokale ICT-partner, terwijl voor software 39% ook gaat shoppen bij verdelers van bureaumaterialen. Boekhoudsoftware en ERP-pakketten worden in 44% van de gevallen bij softwarehuizen besteld; 33% klopt aan bij de lokale ICT-partner. Die lokale ICT-partner geniet de voorkeur bij de aankopen van beveiligingssoftware (77%), documenthandling (77%), desktopsoftware (81%), serversoftware (79%) en CRM-pakketten (49%). Bij softwaretoepassingen eigen aan de sector wint de lokale ICT-partner met bijna 37% van de softwarehuizen (31%).

‘Goede algemene kennis’
Het onderzoek peilde ook naar de doorslaggevende criteria voor een kmo in de keuze van een ICT-leverancier. 96,8% vond een goede algemene kennis belangrijk, ruim 96% hechtte het meest belang aan klantvriendelijkheid en productkennis, 95,3% vond een ‘goed contact’ een voornaam criterium en ruim 94% was vooral geïnteresseerd in een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business