Volgende Windows is gratis upgrade en heet ‘8.1’

De opvolger van Windows 8 zal niet zijn codenaam Blue behouden en wordt een gratis update voor wie al Windows 8 heeft. Dat heeft Microsoft zelf bevestigd.

Zoals velen hebben verwacht en gehoopt, maakt Microsoft van Windows Blue een update voor Windows 8 voor de huidige klanten met een Windows RT en Windows 8. Microsofts financiële directeur Tami Reller heeft dat nieuws bekendgemaakt.

Reller heeft ook toegegeven wat al duidelijk was voor de mensen die een uitgelekte versie van Windows Blue installeerden: Dit is gewoon Windows 8.1.

Windows 8 is verkrijgbaar in een aantal verschillende varianten: Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise en Windows RT (niet helemaal Windows 8, maar toch deel van de familie). Reller heeft niet meer informatie vrijgegven hoe dat gaat zitten voor de volgende versie.

Reller zegt ook dat Microsoft nu meer dan 70.000 toepassingen heeft in de Windows Store. En dat is ook waar Windows Blue terecht gaat komen eens het beschikbaar wordt voor de klanten. Ze kunnen het vanuit de Windows Store downloaden.

Verleden week was al duidelijk dat dat Microsoft Windows Blue wil klaar hebben tegen kerst 2013. De releasedatum voor pc-makers zou ergens in augustus liggen. Tegen eind juni zou er een publieke preview zijn. Reller heeft die datums nu bevestigd.

Windows 8.1 wordt een gratis update voor iedereen die al een Windows 8-toestel heeft. Gebruikers kunnen het gratis afhalen in de Windows Store.

En dan is er nog de kwestie van de startknop wiens verdwijnen felle emoties heeft losgeweekt bij gebruikers en partners. En dus gonst het van de geruchten dat Microsoft de startknop zou terugbrengen. Reller zei daarover dat Het Windows ecosysteem wel moet weten waar Microsoft heen gaat zodat ze kunnen volgen, maar dat het Windowsteam nog wel moet luisteren naar wat de klanten en partners willen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business