Nieuws

Markt desktops en notebooks zakt in elkaar

Volgens marktonderzoeksbureau Gartner zullen er in 2013 wereldwijd 2,35 miljard pc's, tablets en smartphones verkocht worden, een stijging van 5,9% ten opzichte van vorig jaar.

“Totale markt voor pc’s en mobiele toestellen groeit in 2013 met 5,9%”

Volgens marktonderzoeksbureau Gartner zullen er in 2013 wereldwijd 2,35 miljard pc’s, tablets en smartphones verkocht worden, een stijging van 5,9% ten opzichte van vorig jaar. De groei is vooral te danken aan de verkoop van tablets en smartphones, terwijl die van desktops en notebooks afneemt. Een deel van de gebruikers van notebooks en tablets zal de overstap maken naar ultramobiles.

 

Tablets en smartphones

Er zullen dit jaar 67,9% meer tablets dan vorig jaar verkocht worden, in totaal voorspelt Gartner dat er 202 miljoen stuks over de toonbank zullen gaan. De mobiele telefoonmarkt zal stijgen met 4,3%, of een verkoop van ruim 1,8 miljard toestellen. Toch voorziet Gartner een remmend effect op de verkoop door de langere levensduur van de apparaten. De marktonderzoeker verwacht ook een verschuiving in de consumentenvoorkeur voor goedkopere basisuitvoeringen ten nadele van de duurdere premiummodellen.

 

Desktops en notebooks

Het marktvolume voor desktop pc"s en notebooks zal in 2013 met 10,6% dalen tot 305 miljoen exemplaren, een daling van 10,6%. De ultrabooks groeien wel langzaam; als zij meegeteld worden, verminderen ze de daling tot 7,3%. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business