Nieuws

Views on it : THE NRB GROUP

[Partner info] Welke trends ziet u in de IT-sector, vandaag en morgen?

Er is de doorbraak van de cloud. IT en mobiliteit zijn vandaag onafscheidelijk, dat is de nieuwe standaard. En tot slot is er de exponentiële aangroei van het volume aan data dat hiermee gepaard gaat, zeker als je ook het fenomeen van de sociale netwerken mee in rekening brengt. De cloud is in feite de drijvende kracht achter die ontwikkelingen.

 

Ulrich Penzkofer, CEO

Hoe speelt uw bedrijf in op deze trends?

Dankzij onze georesiliente datacenters biedt NRB een compleet gamma van clouddiensten aan, strikt beveiligd en bedrijfszeker. De klant kan via het Internet gebruik maken van onze ICT- infrastructuur (IaaS), platformen (PaaS) en van bepaalde toepassingen (SaaS). Dit aanbod wordt permanent verrijkt. In 2013 hebben we ons Mobiliteitsplatform op de markt gebracht. Dit cloudplatform laat bedrijven toe om hun mobiele apparaten te beheren, mobiele toepassingen te gebruiken of te ontwikkelen en ze te koppelen aan hun backendsystemen. Wij onderzoeken vandaag trouwens de mogelijkheden van een Big Data platform volgens hetzelfde model. Die initiatieven onderstrepen duidelijk onze ambitie om de nummer 1 cloud service provider in België te worden.

 

Zullen cloud computing en/of nieuwe mobiele toestellen de rol van IT veranderen? En zo ja, hoe?

Cloud en mobiliteit hebben een duidelijke impact op de manier waarop toepassingen worden ontworpen. De vraag komt deze keer duidelijk van de gebruiker. Dit beïnvloedt ook de businessprocessen, de manier van werken van de bedrijven en dus ook de verwachtingen ten opzichte van IT. Leveranciers van IT-diensten, zowel als interne IT-afdelingen moeten zich daarvoor open stellen en meer gebruikergeörienteerde oplossingen aanbieden. Bij NRB hebben we dit fenomeen onderkend en er op geanticipeerd door te investeren in de infrastructuur, de competenties en een innovatieprogramma gericht op de ontwikkeling van mobiele applicaties die onze interne processen en de diensten aan onze klanten helpen verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business