Nieuws

Views on it : COMPUTACENTER

[Partner info] Welke trends ziet u in de IT-sector, vandaag en morgen?

De nieuwe generatie medewerkers verlangt een andere aanpak van ICT. Ze zijn opgegroeid met ICT en weten heel goed wat het voor hen kan betekenen. Dé uitdaging voor de ICT-afdeling vandaag is een aantrekkelijke dienstverlener te blijven voor de business (mobility, anyplace/anywhere, BYOD,…) en dit op een veilige, beheersbare en betaalbare manier.

 

Lieven Bergmans, General Manager Belgium – Netherlands

Hoe speelt uw bedrijf in op deze trends?

We zetten sterk in op:

  • Het uitbreiden van onze capaciteit. Dit hebben we verwezenlijkt via een lokale overname.
  • Het behouden van de focus rond ICT infrastructuur. Infrastructuur wordt misschien niet altijd beschouwd als het meest sexy onderdeel in ICT, maar het blijft verbazend om te zien dat we heel wat bedrijven helpen in het verwezenlijken van aanzienlijke kostenbesparingen.
  • Het uitbreiden van de dienstenportfolio. We hebben bijvoorbeeld een specifieke business unit rond Video-Conferencing opgezet.
  • Het streven naar kostenefficiëntie via globalisering in managed services. We maken meer en meer gebruik van internationale componenten (shared service centers en data centers) om globalisatie en kostenefficiëntie te ondersteunen.

 

 

Zullen cloud computing en/of nieuwe mobiele toestellen de rol van IT veranderen? En zo ja, hoe?

In de relatie tussen eindgebruikers en een ICT afdeling zorgen deze trends zeker voor een nieuwe uitdaging. Als een ICT afdeling star blijft vasthouden aan een traditionele, gesloten omgeving zullen eindgebruikers op zoek gaan naar eigen oplossingen. Cloud oplossingen zijn daarbij een uitstekend alternatief. Dit is niet noodzakelijk een probleem, zolang de beveiliging gegarandeerd wordt en het overzicht (waar staat de data?) behouden blijft.

Deze redenering is ook toepasbaar op de relatie tussen bedrijven en ICT dienstverleners. De uitdaging voor ICT dienstverleners bestaat erin om alle mogelijkheden te kennen en desgewenst aan te bieden, gaande van in-house infrastructuur tot cloud based oplossingen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business