Nieuws

Views on it : ECONOCOM

[Partner info] Welke trends ziet u in de IT-sector, vandaag en morgen?

CYOD is onvermijdelijk geworden. Vandaar de noodzaak voor de bedrijven om een infrastructuur in de cloud te implementeren die smartphones en tablets integreert. The Internet of Things is overigens in volle opbouw. De computerchips veroveren quasi alle sectoren, met een voorliefde voor de medische sector, de vrijetijdssector, maar ook het onderwijs.

 

Chantal De Vrieze, Country Manager Benelux

Hoe speelt uw bedrijf in op deze trends?

Wij willen deze nieuwe opportuniteiten zo goed mogelijk grijpen door onze technische knowhow te laten zien. In de gezondheidssector bijvoorbeeld: ons “digital center” van Parijs stelt een ‘communicerend’ ziekenhuisbed tentoon met een multimediascherm voor de patiënt, die het kan gebruiken om tot rust te komen, maar ook voor het verzorgend personeel, dat zo gemakkelijker toegang heeft tot informatie. In België hebben we al honderden bedden uitgerust met digitale technologieën. We willen onze rol van voorloper ten volle opnemen. Onze missie bestaat erin de technologieën gebruiksvriendelijker te maken, maar ook financieel toegankelijker. In dat opzicht onderscheidt Econocom zich sinds zijn oprichting dankzij innovatieve financieringsformules.

 

Zullen cloud computing en/of nieuwe mobiele toestellen de rol van IT veranderen? En zo ja, hoe?

De rol van IT zal duidelijk moeten evolueren als het voordeel wilt halen uit de cloud op het vlak van kostenbeheersing en ontwikkelingscapaciteit van de applicaties. Het IT-departement zal meer externe dienstverleners moeten beheren, eerder dan alles zelf te doen. De missie van IT zal er echter niet minder delicaat op worden om de coherentie en de veiligheid van een gevarieerd IT-park te waarborgen. Het zal van groot belang zijn het werkplekbeheer ten volle te behouden om IT-anarchie te vermijden. De bedrijven zullen er dus baat bij hebben zich te laten omringen door dienstverlenende ondernemingen zoals Econocom die in staat zijn hen te begeleiden in alle aspecten van deze gedaanteverandering en virtualisatie van hun ICT-infrastructuur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business