Nieuws

Views on it : EUROFIBER

[Partner info] Welke trends ziet u in de IT-sector, vandaag en morgen?

De hoeveelheid data die we uitwisselen neemt explosief toe en verdubbelt iedere 18 maanden. Deze trend, ook wel Bigdata genoemd, zorgt ervoor dat de netwerken waarvan bedrijven gebruikmaken, moeten meegroeien met deze trend. De huidige op koper en coax gebaseerde netwerken kunnen deze trend niet langer volgen. Glasvezelverbindingen zijn essentieel voor deze trend.

Lars Alkema, Directeur Eurofiber België

 

Hoe speelt uw bedrijf in op deze trends?

Eurofiber is druk aan het investeren om haar netwerk uit te breiden zodat steeds meer bedrijven gebruik kunnen maken van de onbegrensde mogelijkheden van glasvezel. Doordat Eurofiber alleen de transport laag levert zijn bedrijven volledig vrij om een keuze te maken bij welke leverancier(s) ze diensten willen afnemen. Hiermee voorkom je de door ICT managers gevreesde vendor lock-in. Ook dienstenleveranciers en integrators zien steeds meer de toegevoegde waarde van ons business model. Met de glasvezelverbindingen van Eurofiber hebben bedrijven, dienstenleveranciers en integrators  alle ruimte voor de inzet van nieuwe, innovatieve toepassingen, waarmee ze in staat zijn hun dienstverlening te verbeteren en meer efficiency te behalen.

 

Zullen cloud computing en/of nieuwe mobiele toestellen de rol van IT veranderen? En zo ja, hoe?

De opmars van cloud computing niet meer te stoppen is. De fysieke locatie waar essentiële ICT- en bedrijfsfuncties zijn ondergebracht, is niet langer dezelfde als de locatie waar de gebruikers van die functies zich bevinden. Cloud computing of gedistribueerde ICT maakt het dus mogelijk om locatieonafhankelijk te beschikken over alle belangrijke functies. Dit bevordert de efficiëntie van de bedrijfsvoering, maar ook de rol van IT. IT zal steeds meer in de keten gaan werken, dus samen met leveranciers processen integreren. Dit vereist een andere manier van denken, werken en infrastructuur.  Deze infrastructuur is de ‘slagader’ van de bedrijfsvoering en moet onder alle omstandigheden moeten blijven werken. Glasvezelnetwerken zijn de ideale ‘slagaders’ voor deze ontwikkeling.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business