Nieuws

Waar verdient Microsoft zijn geld mee?

Er was een tijd dat Windows de grote geldkoe was van het bedrijf. Maar dat lijkt niet langer het geval.

Microsoft maakt Windows 8.1 de komende dagen in de handel verkrijgbaar. Deze mijlpaal leidt bij veel Microsoft-watchers, partners en klanten tot de vraag wat de volgende stap zal zijn.

Volgens ZDNet.com zal in de lente van 2014 een update beschikbaar worden van 8.1, die zal samenvallen met de release van Windows Phone Blue of Windows Phone 8.1.

Sommigen zijn van oordeel dat Microsoft in de herfst van 2014 , ongeveer een jaar na Windows 8.1, een grotere nieuwe versie van Windows zal lanceren. Al lijkt dit volgens bronnen minder waarschijnlijk. Er is namelijk nogal wat animo rond de nieuwe en geïntegreerde Operating System Group bij Microsoft. Die focust op het afstemmen van de besturingsystemen voor pc enerzijds en mobiel anderzijds.

Mede daarom zou een nieuwe grote "release" van Windows, mogelijk in de lente van 2015, wel eens een soort hybride toepassing worden. Een systeem dat de huidige Windows -en Windows Phone besturingssystemen dichter bij elkaar zal brengen. 

Office & Servers.

Overigens is Microsoft al lang niet meer afhankelijk van Windows alleen. Ook al valt het belang ervan niet te onderschatten, toch blijkt dat er andere divisies, zoals Office en tools & servers, intussen al meer geld in het laadje brengen dan Windows. Dat blijkt uit de grafiek die Business Insider (zie onder) maakte op basis van gegevens van Microsoft zelf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business