Nieuws

Alleen Mobistar mag 64GB-versie van iPhone 5s verkopen

Wie de 64GB-versie van de iPhone 5s wil aanschaffen, kan binnenkort alleen nog bij Apple of Mobistar terecht. De resellers vallen uit de boot.

De 64GB-versie van de iPhone 5s zal binnenkort alleen nog door Mobistar en door Apple zelf in België te koop worden aangeboden. De resellers vallen uit de boot.

Apple Nieuws Vlaanderen meldt dat de officiële Apple resellers stilaan door hun voorraden heen raken en dat ze de 64GB-versie van de iPhone 5s niet langer bij Apple kunnen bestellen. De reden daarvoor zou een exclusiviteitscontract zijn tussen Mobistar en Apple.

Dat contract maakt deel uit van de hernieuwing van de samenwerkingsovereenkomst tussen Mobistar en Apple en geeft de telecomoperator het recht om als enige in België, met uitzondering van Apple zelf, de iPhone 5s 64GB in België te verdelen.

Het gaat hier over dezelfde overeenkomst die er ook voor zorgt dat alleen Mobistar-klanten met hun iPhone op 4G kunnen surfen, hoewel de telecomoperator momenteel als enige nog geen commercieel 4G-netwerk heeft uitgerold. Mobistar is wel reeds begonnen met een testfase in 30 steden en gemeenten en plant een commerciële uitrol begin 2014.

ZDNet heeft Mobistar om een reactie gevraagd, maar we hebben nog geen antwoord teruggekregen. We zullen dit artikel updaten wanneer we een reactie ontvangen. Update 20/12/2013: Mobistar heeft in een telefonische reactie aan onze redactie verklaard dat er geen exclusiviteitscontract bestaat dat de operator het alleenrecht geeft om de iPhone 5s 64GB in België te verdelen. Het lijkt er dus op dat er een andere oorzaak aan de basis ligt van de beperkte voorraden bij de Apple resellers.

64gbapplebusinessexclusiviteitiphone 5smobielmobistarnieuwstelecomverkoop

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen