Nieuws

Internet der Dingen doet overheden 3.400 miljard euro besparen

Het Internet of Everything heeft voor de overheidssector een wereldwijde, potentiële waarde van 3.400 miljard euro over de volgende tien jaar.

Het Internet der Dingen heeft voor de overheidssector een wereldwijde, potentiële waarde van 3.400 miljard euro over de volgende tien jaar.

Dat blijkt uit een onderzoek dat IT-bedrijf Cisco vandaag publiceert. Dankzij het Internet der Dingen (Internet of Everything in de terminologie van Cisco) kunnen overheden over de hele wereld besparingen realiseren, de productiviteit van hun 350 miljoen ambtenaren verhogen, nieuwe inkomsten genereren en de dienstverlening voor de burger optimaliseren.

Voorbeelden

Wereldwijd staan overheidsuitgaven onder druk. “Burgers hebben hoge verwachtingen van de overheid die contradictoir genoeg moet besparen en ook zelf krimpt”, aldus Cisco’s chief globalisation officer Wim Elfrink. "Het Internet of Everything laat overheden toe om de dienstverlening op peil te houden en zelfs te innoveren. Met behulp van onder meer sensoren haalt men overal intelligentie uit zodat men meer en meer processen kan automatiseren."

Intussen zijn de in diverse landen al voorbeelden van het gebruik van machine-to-machine of "internet of everything": 

- In Finland voegde afvalverwerker Enevo sensoren toe aan zijn containers, die aangeven wanneer ze vol zijn en opgepikt kunnen worden: goed voor een besparing van 40% in de afvalophaling.

- Dankzij smart parking heeft Nice tot 30 procent minder fileleed in de stadskern, wat ook de luchtkwaliteit bevordert.

- In het Zuid-Koreaanse Songdo verlaagt centraal en intelligent gebouwbeheer het energieverbruik met 30%.

– In Barcelona optimaliseert het Internet of Everything busroutes en geeft het de reële aankomsttijden van bussen aan de halte aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business