Nieuws

Europese bedrijven onderschatten cybercriminaliteit

Zowat 20 procent van de Europese topmanagers ziet cybersecurity als een belangrijke prioriteit. In de Verenigde Staten ligt dat cijfer op meer dan 40 procent.

Zowat 20 procent van de Europese topmanagers ziet cybersecurity als een belangrijke prioriteit. In de Verenigde Staten ligt dat cijfer op meer dan 40 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van BT. 

Achterstand

De ondervraagde Europese bedrijven blijken op een aantal cruciale gebieden achter te lopen op hun Amerikaanse tegenhangers. Iets meer dan de helft (58 procent) van Europese organisaties is in staat om de ROI (Return On Investment) van cybersecurity-maatregelen effectief te meten, terwijl dit getal in de VS veel hoger ligt.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat 86 procent van bestuurders en senior management in de VS trainingen volgt op het gebied van IT-beveiliging. In Europa volgt slechts 44 procent van deze groep dergelijke trainingen.

Terrorisme

Meer dan de helft (58 procent) van de wereldwijde IT-beslissers geeft aan dat het bestuur van hun organisatie het belang van cybersecurity onderschat. Tevens verwacht men dat hacktivisme (54 procent) en bedreigingen van binnen de organisatie (53 procent) de komende 12 maanden voor grotere risico’s zullen zorgen. De bedreiging waarvan verwacht wordt dat het risico het minst zal toenemen, is terrorisme.

Voor het onderzoek werden 500 IT-beslissers van middelgrote tot grote ondernemingen ge&iiuml;nterviewd, Zij zitten verspreid over vier sectoren (de financiële-, farmaceutische-, retail en overheidssector) en zeven verschillende landen (het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, Brazilië, Hong Kong en Singapore).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business