Nieuws

Zeven tips om door te breken als projectmanager

Weet u waar u over vijf jaar wilt staan als projectmanager? Neem dan het heft in handen met onze tips.

Welke vaardigheden hebt u nodig om uw carrière als projectmanager een boost te geven? De volgende zeven tips kunnen u helpen:

1. Certificeer u

U kunt niet buiten minstens een van de standaard certificaties voor projectmanagement: PMP, PgMP of Prince2. De norm is zelfs dat u er meer dan een hebt. Prince2 is het populairst in Europa en anada. Ambieert u een internationale carrière, dan kan is het nuttig om PMP en PgMP te verkrijgen, die populairder zijn in de VS. Bent u wat technischer aangelegd, dan is ook ITIL een interessant certificaat.

2. Doe ervaring op

Hands-on ervaring in projecten is belangrijker dan certificaten. Belangrijker dan allerlei certificaten verkrijgen is dus dat u ervaring opdoet in het domein waarin u voort wilt.

3. Spreek de taal van de business

Niet iedereen leeft in de wereld van Gantt charts en Monte Carlo-analyses. Hou het jargon voor uzelf en spreek de taal van de business: euro’s, ROI, terugverdientijd enzovoort.

4. Wees geen zeloot

Probeer niet in elk project elke best practice of tool te gebruiken en enkele methodologie waarvan u fan bent. Elk project vraagt een individuele aanpak; klamp u niet halsstarrig vast aan uw stokpaardjes.

5. Loop niet weg van moeilijke projecten

Als andere projectmanagers hun handen terugtrekken van moeilijke projecten, bied dan uw hulp aan, zodat u visibiliteit creëert. Zoek geen zondebok als er problemen voorkomen, maar zoek samen met uw team naar oplossingen.

6. Wees duidelijk over uw carrièredoelen

Communiceer actief over waar u met uw carrière heen wil aan uw mentor, collega’s en bazen, zodat u zeker weet dat u de juiste kansen krijgt om te groeien.

7. Wees aardig

Deliverables van uw projecten vereisen een heel team dat er achter staat. Behandel iedereen dus aardig en professioneel.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business