Toshiba-laptop kent zeven standen

Toshiba introduceert een nieuwe flexibele Kirabook-laptop die je in zeven standen kunt plooien.

Toshiba keek naar de Yoga-laptops van Lenovo, en besloot dat die niet flexibel genoeg zijn. Op de Computex-beurs stelt het bedrijf een toestel voor dat maar liefst zeven verschillende vormen kan aannemen.

De Kirabook L93 bezit een verwijderbaar toetsenbord, maar dat is niet aan het scherm bevestigd aan het scharnier zoals dat bij de meeste transformeerbare toestellen het geval is. Je klikt het toetsenbord van de Kirabook los iets voorbij het bord, zodat het scherm van de laptop nog een voet overhoudt om rechtop te staan. Die voet kan je natuurlijk ook wegklikken zodat je een tablet krijgt. Zo zijn er in totaal zeven combinaties mogelijk van laptop, tablet, of scherm met staander.

De vraag is of dat niet een beetje te ver gaat. Hoe belangrijk is het immers dat je het scherm op een naar achter geklapte staander kan rechthouden, zonder dat daar nog een toetsenbord aan zit? Binnen in de transformeerbare laptop zit een Intel Core i5, 8 GB RAM en een 128 GB SSD. De resolutie van het 13,3 inch-scherm bedraagt een mooie 2560×1440 pixels. De specificaties zijn zeer degelijk, maar niet revolutionair.

Voorlopig is de Kirabook L93 enkel aangekondigd voor Japan, en dat voor een prijs van omgerekend 1900 euro.  Of en wanneer het toestel bij ons beschikbaar wordt is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business