Nieuws

De cloud en big data bedreigen datawarehouses niet

Door nieuwe ontwikkelingen zoals de cloud en big data vreest wie traditionele datawarehouses bouwt wellicht voor zijn job. Dat is niet nodig.

Een datawarehouse opbouwen vereist dure hardware en software. Dankzij big data in de cloud heeft nu iedereen toegang tot hardware om gigantische opslagsystemen op te bouwen die in enkele minuten of zelfs seconden het antwoord op elke vraag geven. Is dat dan het einde van het traditionele datawarehouse?

Een datawarehouse werkt met gegevens die opgekuist en getransformeerd worden en dan in een afzonderlijke database terechtkomen. Er zijn specifieke analytics voor gedefinieerd die op voorhand gekend zijn, bijvoorbeeld voor compliance reporting of trendanalyse van verkopen. Wekelijks of maandelijks krijgt de datawarehouse een update van de database met de brongegevens. Systemen voor big data daarentegen bevatten ruwe brongegevens en het gebruik ervan is niet op voorhand gedefinieerd.

Toekomst van datawarehouses

Big-datasystemen geven recentere informatie en zijn goedkoper dan datawarehouses. Een big-datasysteem in de cloud opzetten gaat bovendien heel wat sneller. Wat is dan nog de toekomst van datawarehouses? De vraag is zeker relevant, maar in realiteit zullen bedrijven die nu datawarehouses gebruiken, dat nog lang blijven doen, minstens nog zolang de levenscyclus van de huidige systemen duurt. Bedrijven gebruiken ze voor rapporten en visualisaties die naar leidinggevenden en regelgevende instanties gaan om verslag uit te brengen over de holistische prestaties van het bedrijf. Big-datasystemen gaan ondertussen meer gebruikt worden om tactische kwesties te begrijpen.

In samenwerking met InfoWorld.com.

Op 24 juni 2014 organiseert Minoc Data Services een Business Meets IT-seminar waarop u alles te weten komt over Business Intelligence (BI) en Analytics. We geven in dit seminarie een stand van zaken rond de nieuwe innovatiestroom in Analytics en marktcijfers. We bekijken ook BI- en analyticsvoorbeelden uit de praktijk. Meer informatie over het seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

Big Databusinessclouddatawarehousesmart businesssmartbusiness

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals