Nieuws

Acht manieren om sociale netwerken aan het werk te zetten

Netwerken is de band tussen technologie, de klant en echte innovatie. Hoe gebruikt u sociale netwerken om uw werk succesvol te maken?

Sociale netwerken vragen significante investeringen, maar kunnen een hoge ROI als gevolg hebben. Hebt u deze manieren al eens geprobeerd?

1. Creëer arbeidskansen

De meerderheid van de mensen vindt zijn volgende job via een introductie door het netwerken. Reden genoeg om sociale netwerken een kans te geven.

2. Krijg onmiddellijke feedback

Sociale media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn geven u de kans om onmiddellijk in contact te komen met klanten, collega’s en andere belanghebbenden.

3. Bouw uw droomteam

Dankzij LinkedIn en andere jobgerelateerde sociale netwerken vindt u eenvoudig de beste kandidaten voor uw team, ook als ze nog niet actief op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

4. Verbeter samenwerking

Enterprise sociale media zoals Yammer vormen een gebruiksvriendelijke omgeving om samenwerking te verbeteren.

5. Vestig u als thought leader

Toon uw expertise op sociale netwerken en wie weet wordt u binnenkort wel opgemerkt als een thought leader in uw industrie. Dat kan ook door een blog te starten.

6. Volg offline op

Houd het netwerken niet online. Sociale netwerken zijn goed om een net uit te werpen naar mogelijke interessante personen. Volg dat echter ook offline op en ga dan meer in de diepte in uw contacten met personen.

7. Word lid van professionele organisaties

Heel wat professionele organisaties bieden eigen sociale netwerken aan of mogelijkheden op hun website om in contact te komen met andere leden.

8. Lokale events

Heel wat organisaties laten regelmatig een workshop of informele bijeenkomst gebeuren rond een bepaalde technologie of een ander interessegebied. Maak hiervan gebruik om uw horizon te verbreden.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business