Nieuws

Vijf Belgische ICT-bedrijven worden één

Nextel, Newtel, Siecom, Securipoint en TelelinQ fusioneren hun activiteiten in één bedrijf met een nieuwe naam. Voor een stuk een logisch gevolg van de technologische evolutie.

 

 

Nextel, Newtel, Siecom, Securipoint en TelelinQ fusioneren hun activiteiten in één bedrijf vanaf 1 januari 2015. Voor een stuk een logisch gevolg van de technologische evolutie. Al benadrukt de groep de ambitie om het service- en productaanbod te verbeteren als aanleiding voor de fusie.

Verschillende leveranciers

De vijf Belgische IT-bedrijven behoorden al tot dezelfde groep, maar opereerden onder hun eigen naam, en ook met hun eigen specialisatie. TelelinQ is een onafhankelijke Belgische groep van technologiebedrijven: Nextel, Newtel en Siecom zijn actief op het vlak van datanetwerken, security, telefonie en operatordiensten. Securipoint is werkzaam in de sector van fysieke beveiliging. 

Een ander verschil tussen de bedrijven waren de leveranciers of producten waar ze zich elk op richtten binnen hun aanbod. Zo specialiseerde Siecom zich traditioneel op Siemens-apparatuur (nu Unify), Newtel in Aastra-oplossingen en Nextel – mede door een overname – op het aanbod van Avaya en Alcatel.

Technologische evolutie

Met deze fusie wil de groep het service- en productaanbod verbeteren. “Op het vlak van de dienstverlening verzekeren wij de continuïteit. Onze klanten behouden hun vertrouwde aanspreekpunt voor hun bestaande oplossingen”, zegt Peter Roelens die als CEO het nieuwe bedrijf zal leiden. Een naam voor het nieuwe bedrijf zou in oktober worden bekendgemaakt.

Naast de schaalvoordelen, speelt ook de technologische evolutie een grote rol bij het samengaan van de vijf bedrijven. Ze groeiden met hun portfolo steeds meer naar mekaar toe. "Iets als fysieke security en camerabeveiliging was tot voor een paar jaar helemaal afgescheiden van netwerk en telecom. Vandaag zien we dat al die werelden steeds meer naar mekaar toegroeien", stelt Rudy Vercammen, woordvoerder bij TelelinQ, dat binnenkort dus een nieuwe (of toch zeker: uniforme) naam krijgt. 

Bij de hele groep staan 330 medewerkers in voor meer dan 15.000 klanten. De telecomgroep is hiermee, naar eigen zeggen, marktleider voor het middensegment voor telecominfrastructuur en -diensten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business