Nieuws

BIVV lanceert campagne tegen gsm’en achter het stuur

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid lanceert in augustus een nieuwe campagne voor een doordacht gebruik van de gsm achter het stuur.

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) start in augustus met een bewustwordingscampagne over de risico’s van gsm-gebruik achter het stuur en wordt daarin bijgestaan door de Belgische telecomproviders.

Tijdens het rijden vormt elke bron van afleiding een verhoogd risico. Bellen of sms’en achter het stuur is niet verstandig, maar het instellen van de gps, de muziek regelen of snel even Facebook checken op je smartphone zijn dat evenmin. Onderzoek wijst uit dat 20 tot 30 procent van de ongevallen zijn te wijten aan het gebruik van een telefoon tijdens het rijden. Toch laten veel mensen zich hier nog altijd toe verleiden.

Volgens een recente studie van het BIVV beschouwt 90 procent van de autobestuurders het gebruik van de gsm achter het stuur als onaanvaardbaar, maar tegelijk geeft één op drie wel toe dat hij zich wel eens schuldig maakt aan het versturen van een sms tijdens het rijden. Eén op twee leest naar eigen zeggen af en toe een sms achter het stuur. Iets minder dan de helft geeft toe in de loop van het voorbije jaar te hebben gebeld zonder een handsfree-kit.

Er blijft dus duidelijk een nood aan meer bewustwording rond dit thema. Daarom gaat het BIVV vanaf 4 augustus van start met de campagne “Beep! Beep! Boem! Boem!”. Naast een website met meer informatie en tips, zal de campagne worden ondersteund door 650 affiches langs de autowegen en 250 affiches op de achterzijdes van vrachtwagens. Het BIVV hoopt met deze campagne het aantal ongevallen als gevolg van gsm-gebruik achter het stuur fiks naar beneden te halen.

bewustwordingbivvbusinesscampagnegsmmobielnieuwsNot Connected Carongevalrijdentelefoonveiligheidverkeer

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals