Nieuws

HP marktleider in servermarkt

HP is marktleider in de servermarkt bij Belgische bedrijven.

HP is traditioneel marktleider in de servermarkt, en dat is deze keer niet anders. Inzake tevredenheid heeft HP een vrij grote tevredenheid, in vergelijking met zijn concurrenten en het algemene gemiddelde.

Partijen als IBM en Oracle spelen vooral een rol bij grote bedrijven. Bij kleine bedrijven is de markt meer verdeeld, al blijven Dell en (vooral) HP marktleiders op alle fronten.

Ook inzake tevredenheid steekt HP er met kop en schouders bovenuit. HP haalt 7,8 op 10, terwijl Dell en IBM het met respectievelijk 7,4 en 7,0 moeten stellen. Zij doen het evenwel beter dan het gemiddelde dat op 6,7 op 10 ligt.

Dit alles blijkt uit cijfers van Smart Business Strategies, naar aanleiding van het ICT Jaarboek. Belangrijke wijziging is dat de vragenlijst dit jaar niet polsen naar dé belangrijkste leverancier voor een bepaalde categorie. Vandaag gebruikt een bedrijf tegelijk meer fabrikanten, voor onder meer pc’s, telecom of business software. Dit heeft tot gevolg dat kleinere leveranciers in verhouding een hoger ‘marktaandeel’ krijgen dan bij vorig onderzoek. 

Op 2 september organiseert Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over "Trends in ICT". Ook deze thema"s komen er verder aan bod. Maar info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op: www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business