Nieuws

Negen geheimen voor succesvol projectmanagement

Projectmanagement lijkt eenvoudig: u zet een deadline uit, legt een budget op, kiest de juiste mensen en het project kan van start. In realiteit loopt er echter vaak heel wat mis...

Wilt u dat uw IT-projecten op tijd en binnen het budget klaar geraken, hou dan de volgende tips in gedachten:

1. Begin met alle details voor de start

De reikwijdte van het project moet al vanaf het begin gedetailleerd gekend zijn. Uiteraard verandert er altijd wel iets tijdens het project, maar begin nooit met een te vaag plan.

2. Kies het juiste projectteam

Het succes van uw project hangt sterk af van de mensen die er hun schouders onder zetten. Hun vaardigheden en ervaring moeten het project van pas komen, en ze mogen met niet te veel zijn.

3. Spreek de verwachtingen op voorhand af

Iedereen moet op voorhand weten wat het project uiteindelijk beoogt en welke tussentijdse milestones er zijn.

4. Wees duidelijk over de verantwoordelijken

Wie is verantwoordelijk voor welk onderdeel? Wanneer meerdere mensen samenwerken, wil zoiets wel eens onduidelijk zijn. Iedereen moet begrijpen wat er van hem verwacht wordt.

5. Micromanage niet

Hoewel u regelmatig moet vergaderen met uw teamleden om alles op te volgen, moet u hen wat ademruimte geven om te werken zonder dat ze zich bekeken voelen.

6. Gebruik een projectmanagementtool

E-mail ligt misschien voor de hand om samen te werken, maar kan heel wat vooruitgang tegenhouden. Gebruik liever speciale software die al uw projectinformatie goed ordent en deelt.

7. Hou uw teamleden gemotiveerd

Milestones vieren met beloningen werkt goed om uw teamleden te motiveren tijdens grote projecten. Ze zien dan beter de vooruitgang.

8. Hou uw vergaderingen kort

De beste manier om een project op koers te houden is regelmatig met iedereen vergaderen. Voorkom echter dat iedereen details begint uit te wisselen. Hou de vergaderingen kort en relevant voor iedereen.

9. Reserveer tijd voor veranderingen

Het project zal nooit verlopen zoals u verwacht. Hou daarom voldoende tijd vrij in uw planning om met veranderingen om te gaan.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business