Nieuws

Vijf tips om uw IT-projecten op de rails te houden

Groot of klein, uw bedrijf krijgt met IT-projecten te maken. Hoe houdt u die projecten op de rails?

Technologie ontwikkelt zich elke dag. De IT-projecten van morgen zullen er dan ook heel verschillend uitzien dan vandaag. Maar wat altijd belangrijk blijft is een goede aanpak:

1. Consistentie

De belangrijkste les is eenvoudig: consistente resultaten komen van een consistente uitvoering. De beste projectmanagers zijn altijd gefocust en bezig. Een consistente uitvoering is dan ook hard werken. In de meeste gevallen wanneer een project in de problemen komt, is dat te wijten aan fundamentele fouten.

2. Frequente mijlpalen

Laat uw projectmanagers relatief frequente mijlpalen kiezen, zodat u nooit lang moet wachten om te zien of een project nog volgens plan verloopt. Als u enkel mijlpalen op lange termijn of op hoog niveau gebruikt, realiseert u zich pas dat een project in de problemen zit wanneer het te laat is.

3. Vraag om hulp

Een van de moeilijkste zaken om te doen, in elk beroep, is om hulp vragen. Heel wat succesvolle projecten zouden er heel anders uitgezien hebben als de manager niet op een bepaald moment had aangegeven dat het project hulp nodig had. Hoe vroeger die noden aan het licht komen, hoe efficiënter u ze kunt aanpakken. Haal dan experts binnen die het project terug op de rails brengen, waarna u voortkunt.

4. Gebruik uw mislukkingen

Zelfs als het duidelijk wordt dat een project niet aan de verwachtingen zal voldoen, is ermee stoppen niet altijd de beste beslissing. Een mislukt project kan nog altijd waarde opleveren. Voer bijvoorbeeld de eerste fase van het project uit, die waarschijnlijk de meeste prioriteit heeft. Of gebruik uw resultaten om een gerelateerd project te helpen.

5. Laat conflicten tussen innovatie en governance niet uit de hand lopen

Snelheid en flexibiliteit zijn belangrijke differentiatoren. Met innovatieve technologieën verkrijgt u die voordelen, maar ze leveren u uitdagingen op het vlak van governance op. Geschikte IT-governance mag innovatie echter niet in de weg staan.

In samenwerking met Computerworld.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business